Арсеній Яценюк увійшов до трійки найвпливовіших українців - «Фокус»

Арсеній Яценюк увійшов до трійки найвпливовіших українців - «Фокус»

17:12, 16 грудень 2016

Лідер партії «Народний фронт» Арсеній Яценюк посів третє місце в рейтингу «100 найвпливовіших українців», складеному журналом «Фокус». Рейтинг опублікований в останньому номері журналу від 12 грудня 2016 року. 

Як зазначає видання, відставці Арсенія Яценюка з посади Прем'єр-міністра в квітні цього року передувала затяжна політична криза, що супроводжувалася потужною інформаційною атакою на Главу уряду. А вже в грудні народний депутат-утікач Олександр Онищенко заявив, що витратив на кампанію з дискредитації уряду близько $30 млн. Зараз «Народний фронт» вимагає від Генпрокуратури та НАБУ з'ясувати імена замовників і виконавців цієї брудної кампанії. 

Сам же Арсеній Яценюк в коментарі «Фокусу» заявив, що про рішення піти з посади не шкодує: «Головне - результат. На посаді Прем'єр-міністра двох українських урядів після Революції Гідності моїми пріоритетами були захист держави від російської агресії, порятунок економіки і максимальна кількість реформаторських зрушень і змін - щоб зробити оновлення України і нашу євроінтеграцію незворотними». 

Автори рейтингу зазначають, що після відставки Арсеній Яценюк на певний час зник з медіа-простору. Проте, він зберіг великий вплив на роботу парламенту і нового Кабміну - «Народний фронт» представлено в уряді Володимира Гройсмана міністрами внутрішніх справ, юстиції, екології, освіти, інфраструктури, спорту і одним віце-прем'єром без портфеля. 

При цьому фракція «Народного фронту» стала безальтернативним партнером для Блоку Петра Порошенка у старій новій коаліції, без голосів якої фактично неможливо ухвалити жодне важливе рішення, йдеться в статті. 

Крім Арсенія Яценюка, в першу десятку рейтингу найвпливовіших українців увійшли ще двоє представників «Народного фронту» - секретар РНБО Олександр Турчинов та міністр внутрішніх справ Арсен Аваков. Високі місця також посіли представники партії   спікер Верховної Ради Андрій Парубій, міністр юстиції Павло Петренко, міністр інфраструктури Володимир Омелян, народний депутат Андрій Іванчук, міністр освіти Лілія Гриневич, міністр екології Остап Семерак та голова фракції «Народного фронту» в парламенті Максим Бурбак. У Топ-100 найвпливовіших українців увійшли міністр спорту Ігор Жданов, народний депутат від «Народного фронту» Вікторія Сюмар та член координаційної ради партії Микола Мартиненко.