Наше основне завдання – розширення військово-технічної співпраці з Великобританією

Наше основне завдання – розширення військово-технічної співпраці з Великобританією

16:05, 02 березень 2017

Україна та Великобританія мають розширити військово-технічну співпрацю. На цьому наголосив лідер партії «Народний фронт» Арсеній Яценюк під час спілкування з журналістами в рамках робочого візиту до Лондона.

«Об'єктивно ми привезли сюди інформацію, що відбувається в Україні. Тому що їм (британцям – ред.) потрібна інформація з перших вуст. Що відбувається в Україні, в першу чергу в Донецьку, в Луганську і в Криму. І що відбувається в Україні в частині запровадження складних, але правильних реформ в країні. Також їх цікавить політична стабільність в Україні», - розповів Арсеній Яценюк.

«Ми маємо серйозну співпрацю між Україною і Великобританією у військовому компоненті. Британці тренують українські війська. І основне завдання зараз – це розширення нашої військово-технічної співпраці з Великобританією», - зазначив лідер «Народного фронту».

Арсеній Яценюк також наголосив на важливій ролі Великобританії у питанні збереження санкцій проти Росії. «Великобританія покидає Європейський Союз. Але Великобританія не покидає Європу. І слово Великобританії,  в тому числі у збереженні санкцій, є дуже важливим», - сказав він.

«Великобританія має дуже тісні зв'язки з новою адміністрацією Сполучених Штатів Америки. І вона може слугувати нам як серйозний помічник, щоби довести українську позицію до нової американської адміністрації», - підкреслив Арсеній Яценюк.

Говорячи про співпрацю двох країн, лідер «Народного фронту» також нагадав про запланований на найближчий час форум щодо реформ в Україні, який має пройти у Лондоні. «Також очікуємо на зустріч між Прем'єр-міністром Великобританії і Президентом Порошенком», - додав Арсеній Яценюк.