Арсеній Яценюк привітав ратифікацію угоди про вільну торгівлю між Україною та Канадою

Арсеній Яценюк привітав ратифікацію угоди про вільну торгівлю між Україною та Канадою

13:30, 14 березень 2017

Лідер партії «Народний фронт» Арсеній Яценюк привітав ухвалення Верховною Радою України угоди про вільну торгівлю між Україною та Канадою, підписання якої відбулося під час його перебування на посаді Прем’єр-міністра України. Про це він написав 14 березня на своїй сторінці у Facebook.

«Санкції проти Кремля і вимушене згортання співпраці з Росією відкрили для України нові можливості. Ми продовжуємо розширювати відносини з високотехнологічними західними ринками», - зазначив він.

«З Канадою це особлива історія. Велика українська діаспора. Канадський ринок споживає імпорту на сотні мільярдів доларів щороку. Відтепер безмитне ввезення на територію Канади майже 100% українських товарів. Все це результат наших тривалих переговорів і підготовчих заходів. Вітаю Україну, вітаю дружню Канаду!» - написав лідер «Народного фронту».

Нагадаємо, переговори щодо запровадження вільної торгівлі між країнами розпочав Уряд під головуванням Арсенія Яценюка. У липні 2015 року під час його візиту до Оттави було підписано документ про завершення переговорного процесу щодо створення зони вільної торгівлі між Україною та Канадою: «Це нова сторінка у відносинах наших країн. Угода має поглибити українсько-канадську співпрацю, збільшити двосторонні інвестиції. Це ще один крок до того, щоб зробити наші країни процвітаючими», - наголосив цього дня Арсеній Яценюк.