Першого вересня Арсеній Яценюк повів доньок до школи

Першого вересня Арсеній Яценюк повів доньок до школи

11:04, 01 вересень 2013

У День знань Арсеній Яценюк із дружиною Терезією, як і більшість батьків українських школярів, провели доньок на свято Першого вересня.

Христина та Софійка Яценюк навчаються у простій київській школі. Христина пішла до восьмого класу, а Софійка – до четвертого.

По завершенні урочистої лінійки у своєму коментарі Арсеній Яценюк привітав дітей і батьків зі святом, коли “відкриваються двері для нових можливостей”: “Нові можливості – це нові знання. Найбільший капітал кожної країни – це розумні, освічені люди”.

Він наголосив, що система освіти в Україні потребує радикальних змін: “Тенденція, коли збільшується кількість дітей і при цьому зменшується кількість шкіл, - це неправильно”.

Арсеній Яценюк також зазначив, що у школі, де навчаються його доньки, не вистачало коштів на ремонт. У той же час будівля прокуратури, розташована неподалік, “побудована за такі гроші, що в Києві можна було ще кілька шкіл побудувати”.

“Повинна бути справедливість. Кошти потрібно інвестувати не в прокуратуру, а в освіту та навчання, аби діти потім могли сформувати нову країну, знати, що робити, і мати для цього необхідні знання”, - сказав Арсеній Яценюк.