МЗС обурене рішенням російського суду щодо Арсенія Яценюка. Закликає світ посилити тиск на РФ задля припинення агресії проти України

МЗС обурене рішенням російського суду щодо Арсенія Яценюка. Закликає світ посилити тиск на РФ задля припинення агресії проти України

19:03, 28 березень 2017

Абсурдні звинувачення Арсенія Яценюка у кримінальних злочинах «не мають нічого спільного ні з реальністю, ні зі здоровим глуздом»: «Натомість, це чергове свідчення повної деградації російської державної системи, яка перетворила правосуддя на слухняний інструмент юридичного виправдання російської агресії проти України, у тому числі шляхом переслідувань українських політичних діячів та пересічних українців, десятки яких незаконно утримуються у російських в’язницях», - йдеться в заяві Міністерства закордонних справ України.

«Міністерство закордонних справ України висловлює своє обурення рішенням щодо заочного засудження українського політичного діяча А.П.Яценюка (Прем’єр-міністра України у 2014-2016 рр.) у зв’язку з тим, що «він 21 лютого 2017 року був оголошений російською стороною у міжнародний розшук», - підкреслюється в заяві.

МЗС наголошує, що «подібні судові фарси є елементом гібридної війни, за допомогою якого російська влада намагається відвернути увагу від реальних злочинів, скоєних на території України за наказами вищого політичного та військового керівництва РФ»: «Притягнення до відповідальності винних у скоєнні цих злочинів, у тому числі за незаконну окупацію частини суверенної території України та репресії за етнічною ознакою, вторгнення військових підрозділів та постачання зброї, фінансування терористів, численні жертви та руйнування, є лише справою часу».

«Закликаємо світове співтовариство посилити тиск на Російську Федерацію з метою припинення агресії проти України та відновлення поваги до основоположних норм та принципів міжнародного права», - наголошують у зовнішньополітичному відомстві.