Арсеній Яценюк від імені «Народного фронту» вітає позицію ЄНП щодо протидії російській агресії та підтримки України

Арсеній Яценюк від імені «Народного фронту» вітає позицію ЄНП щодо протидії російській агресії та підтримки України

17:54, 29 березень 2017

Лідер партії «Народний фронт» Арсеній Яценюк бере участь у  конгресі Європейської народної партії (ЄНП), що проходить 29-30 березня в Республіці Мальта.

У ході конгресу заплановане ухвалення резолюції ЄНП щодо протидії російській інформаційній війні.

У документі, зокрема, наголошується, що «інформаційна війна є невід’ємною частиною агресії Путіна проти Європи»: «Ця стратегія застосовує військові, кримінальні, агентурні, бізнесові, дипломатичні, медійні, політичні та кібер- техніки, аби досягти цілей Кремля».

«ЄС не має права дозволити, аби російське втручання підривало демократичні суспільства та сіяло ненависть і страх.  Анексія Криму, гібридна війна проти України, вторгнення в Грузію, кампанія Росії проти країн Балтії, Білорусі, Молдови, Польщі – усе це несе загрозу для сусідів Росії та підриває мир і стабільність, який панував у Європі протягом десятиліть», - підкреслено в резолюції ЄНП. 

У резолюції Європейської народної партії, зокрема, наголошується на важливості виявлення підтримуваних Кремлем спікерів, офіційних осіб, неурядових організацій, інтелектуалів, активістів, представників бізнесу, причетних до корупції, а також закликає Європейський союз та країни-члени ЄС забезпечити більшу прозорість неурядових організацій, лобістів та політичних партій, особливо щодо фінансування.

Арсеній Яценюк як лідер партії «Народний фронт» привітав позицію Європейської народної партії щодо протидії російській агресії та підтримки України.

"Участь у конгресі Європейської народної партії для нас, українців, можливість мобілізувати впливові європейські політичні сили для підтримки України і для боротьби з російською агресією. Важливо, що європейські партнери підтримують велику боротьбу нашого народу за свободу", заявив лідер Народного Фронту.

Аналогічну резолюцію, вважає Арсеній Яценюк, має прийняти й український парламент. Він зазначив, що "Народний Фронт" ініціює це питання і внесе відповідний проект.