6 квітня Арсеній Яценюк відкриє ювілейний 10-й Київський безпековий форум

6 квітня Арсеній Яценюк відкриє ювілейний 10-й Київський безпековий форум

11:03, 05 квітень 2017

6-7 квітня у Києві відбудеться ювілейний 10-й Київський безпековий форум, що проходить за ініціативи лідера партії «Народний фронт» Арсенія Яценюка, засновника Фонду «Відкрий Україну».

Тема цьогорічного Форуму – «Старі конфлікти і нові тенденції: стратегії для мінливого світу» («Old conflicts and new dynamics: strategies for a changing world»).

Початок виступу Арсенія Яценюка – о 12.00 6 квітня. Пряма трансляція за посиланням.

До участь у Форумі запрошено Президента України.

На запрошення Арсенія Яценюка у дискусії «Зміцнення співробітництва та безпеки України та країн Балтії» візьмуть участь прем’єр-міністри України Володимир Гройсман, Естонії Юрі Ратас, Латвії Маріс Кучінскіс та Литви Саулюс Скверняліс у форматі, який був вперше заснований у 2015 році в Ризі за ініціативою тогочасного глави українського уряду.

Програма Форму також передбачає парламентську сесію «Східна Європа – передова лінія демократії?», серед учасників якої - голова Верховної України Андрій Парубій, високі парламентські представники Румунії, Естонії, Польщі, а також парламентської асамблеї НАТО.

Представник Литовського Сейму, колишній Прем’єр-міністр Литви Андріус Кубіліус на форумі вперше представить українській аудиторії бачення «Європейського плану на підтримку України».

У форумі також візьмуть участь заступник Генерального секретаря НАТО, нинішні та колишні керівники міністерств оборони Литви, Словаччини, Польщі, а також ключові експерти з питань безпеки із США, Великої Британії, Франції, Німеччини та інших держав. З української сторони безпекові аспекти обговорюватимуть секретар Ради національної безпеки та оборони Олександр Турчинов і директор Національного інституту стратегічних досліджень Володимир Горбулін.

Загалом у Форумі візьмуть участь понад 600 міжнародних і українських діячів, представників політичних, ділових та громадських кіл із понад 20 країн світу.

Київський Безпековий Форум належить до числа провідних загальноєвропейських зустрічей з питань безпеки. Форум був започаткований у 2007 році за ініціативою Арсенія Яценюка, засновника Фонду «Відкрий Україну».

У центрі уваги цьогорічного форуму – нові реалії, які формуються на євроатлантичному просторі, наслідки політичних змін у США, очікувані сценарії розвитку політичних процесів у рамках ЄС, Франції та Німеччині, необхідність посилення євроатлантичної солідарності та самої безпеки нашого простору у відповідь на нові загрози і, безумовно, спільна протидія російській агресії, що ведеться Кремлем проти України і демократичного західного світу.

Цьогорічний Київський Безпековий Форум стане одним з найбільш представницьких у своїй історії. Окремі його формати не мають прецедентів в українській практиці.

Участь багатьох високих гостей у форумі свідчить про важливу підтримку України. Це – також свідчення інтересу до українського досвіду: Україна є не лише споживачем зовнішньої підтримки, але й базовим контрибутором сучасної безпеки в регіоні і головним захисником цієї безпеки від агресії Росії.

Адреса: Fairmont Grand Hotel, вул. Набережно-Хрещатицька, 1
Акредитація ЗМІhttp://ksf2017.openukraine.org/ua/media/accreditation
Пряму трансляцію Форуму дивіться на сайті http://ksf2017.openukraine.org/ua