Арсеній Яценюк - учасникам Київського Безпекового форуму: "Ми з вами спільно творимо нову історію України та Європи"

Арсеній Яценюк - учасникам Київського Безпекового форуму: "Ми з вами спільно творимо нову історію України та Європи"

19:30, 07 квітень 2017

Лідер партії "Народний фронт" Арсеній Яценюк подякував учасникам і гостям ювілейного 10-го Київського безпекового форуму, проведеного за ініціативи його Фонду "Відкрий Україну".

"Дякую всім учасникам і гостям Київського безпекового форуму за цікаву дискусію, дружню інтелектуальну атмосферу й відкриту активну позицію", - написав Арсеній Яценюк на своїй сторінці у Facebook. 

"Разом ми переконливо  продемонстрували перевагу партнерства, лідерства, та освіченого, раціонального, комплекскного мислення над конформізмом, стереотипами і кон’юнктурою. Сьогодні ми з вами спільно творимо нову історію України та Європи, нову безпекову реальність, засновану на свободі, цінностях, відповідальності та здоровому глузді", - наголосив лідер "Народного фронту".

10-й Київський Безпековий форум пройшов 6-7 квітня у Києві за ініціативи Арсенія Яценюка, засновника Фонду «Відкрий Україну». Тема цьогорічного Форуму – «Старі конфлікти і нові тенденції: стратегії для мінливого світу» («Old conflicts and new dynamics: strategies for a changing world»).

У цьогорічному Форумі взяв участь Президент України. На запрошення Арсенія Яценюка у дискусії «Зміцнення співробітництва та безпеки України та країн Балтії» взяли участь прем’єр-міністри України Володимир Гройсман, Естонії Юрі Ратас, Латвії Маріс Кучінскіс та Литви Саулюс Скверняліс у форматі, який був вперше заснований у 2015 році в Ризі за ініціативою тогочасного глави українського уряду.

У програмі Форму також була передбачена парламентська сесія «Східна Європа – передова лінія демократії?», серед учасників якої булиголова Верховної України Андрій Парубій, високі парламентські представники Румунії, Естонії, Польщі, а також парламентської асамблеї НАТО.

Представник Литовського Сейму, колишній Прем’єр-міністр Литви Андріус Кубіліус на форумі вперше представив українській аудиторії бачення «Європейського плану на підтримку України».

У Форумі також взяли участь заступник Генерального секретаря НАТО, нинішні та колишні керівники міністерств оборони Литви, Словаччини, Польщі, а також ключові експерти з питань безпеки із США, Великої Британії, Франції, Німеччини та інших держав. З української сторони безпекові аспекти обговорили секретар Ради національної безпеки та оборони Олександр Турчинов і директор Національного інституту стратегічних досліджень Володимир Горбулін.

Загалом у Форумі взяли участь понад 600 міжнародних і українських діячів, представників політичних, ділових та громадських кіл із понад 20 країн світу.