$1,5 млрд, які Янукович вкрав, мій уряд арештував, а Генпрокурор та РНБО конфіскували, – це в тому числі ресурс для збільшення бюджету МВС і Нацполіції

$1,5 млрд, які Янукович вкрав, мій уряд арештував, а Генпрокурор та РНБО конфіскували, – це в тому числі ресурс для збільшення бюджету МВС і Нацполіції

15:51, 28 квітень 2017

У п’ятницю, 28 квітня, лідер політичної партії «Народний фронт»  Арсеній Яценюк взяв участь у в церемонії вручення сертифікатів про закінчення навчань працівникам Національної поліції та відкриття «шутхаузу» у Центрі підготовки підрозділів особливого призначення Національної поліції України.

Під час церемонії Арсеній Яценюк підкреслив, що сьогодні Секретар Ради національної безпеки та оборони Олександр Турчинов  разом із Генеральним прокурором вручили до виконання судове рішення про конфіскацію 1,5 мільярда доларів коштів, «які Янукович вкрав, мій уряд арештував, а Генеральний прокурор  та РНБО їх конфіскували».

«Це означає, що у нас з'явився додатковий ресурс, щоби придбати устаткування, збільшити заробітні платні і збільшити бюджет Міністерства внутрішніх справ і Національної поліції», - сказав він.

Цього дня завершили навчання 36 поліцейських ГУНП Кіровоградської та Запорізької областей. Навчання проводилось за методикою підготовки спецназу Адміністрації США з питань боротьби з наркотиками, спецназу Прикордонного патруля США та групи спеціального призначення дивізіону «Техаські рейнджери», Служби Маршалів США та за підтримки Уряду США.

Також сьогодні у Тренінгову центрі «КОРД»  відбулося  відкриття «шутхаусу» – будівлі призначеної для підготовки співробітників правоохоронних органів до умов близьких вогневих контактів в приміщеннях, розташованих в житлових або промислових зонах.

Проект будівництва реалізований за підтримки Посольства США та побудований за зразками та з урахуванням досвіду будівництва аналогічних об’єктів для підготовки кращих спецпідрозділів поліції іноземних держав та не має аналогів в Україні.

Арсеній Яценюк зазначив, що протягом останніх трьох років персонально Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков і керівництво Національної поліції за підтримки уряду Сполучених Штатів Америки і американського народу здійснюють всеохопну реформу української поліції. Він висловив вдячність уряду США та американському народу за підтримку.

«Найкращий рецепт у цій боротьбі – це тоді, коли ми боремося і перемагаємо. Наша сила - в нашій єдності», - сказав він.

Арсеній Яценюк привітав працівників Національної поліції із завершенням навчань та побажав їм достойної служби та впевненості на службі на благо українського народу.