Запит російського Інтерполу про затримання, арешт і екстрадицію до РФ - частина плану з переслідування тих, хто виступає проти Росії

Запит російського Інтерполу про затримання, арешт і екстрадицію до РФ - частина плану з переслідування тих, хто виступає проти Росії

16:30, 28 квітень 2017

«Російська машина намагається дискредитувати українську владу і переслідувати тих політичних фігур, які не просто розмовляють, а діють проти російської агресії. Рішення російського Інтерполу запросити моє затримання, арешт і екстрадицію до РФ, є частиною російського плану з дискредитації і переслідування тих, хто виступає проти Росії. Але в них нічого не вийде», - наголосив лідер партії «Народний фронт» Арсеній Яценюк, відповідаючи на запитання журналістів у п’ятницю, 28 квітня.

Лідер «Народного фронту» нагадав, що депутат-утікач Олександр Онищенко заявив, що витратив 12 мільйонів доларів на дискредитацію його персонально та його уряду: «Проросійські ЗМІ, які є в Україні, до сьогоднішнього дня далі намагаються дискредитувати і «Народний фронт», і мене особисто».

«Російська Федерація не може простити те, що мною було прийнято рішення про подачу позову до Європейського суду з прав людини проти Російської Федерації та позову проти російського «Газпрому», - підкреслив він, нагадавши, що перебуваючи на посаді Глави Уряду також прийняв рішення про запровадження санкцій проти РФ, і згодом за підписом Президента України санкції були введені.

«Моя міжнародна позиція як на посаді Прем'єр-міністра країни, так і зараз на посаді лідера політичної партії, залишається дуже чітка - проукраїнська і антиросійська.», - заявив Арсеній Яценюк.