Арсеній Яценюк у Вашингтоні обговорює з новою адміністрацією США питання протидії Росії, продовження спільних проектів та надання оборонювальної зброї

Арсеній Яценюк у Вашингтоні обговорює з новою адміністрацією США питання протидії Росії, продовження спільних проектів та надання оборонювальної зброї

23:53, 15 травень 2017

Лідер політичної партії "Народний Фронт" Арсеній Яценюк розпочав візит до США та Канади.  Сьогодні, 15 травня, у Вашингтоні він зустрівся з радником Президента США з питань Європи та Росії Фіоною Гілл, помічником Державного секретаря США у справах Європи та Євразії Джоном Гефферном, заступником помічника Держсекретаря США Бріджет Брінк, а також провів зустріч у Heritage Foundation.

За підсумками зустрічей Арсеній Яценюк в інтерв'ю журналістам підкреслив, що нова американська адміністрація "повинна отримати реальну інформацію про те, що відбувається в Україні і чому Україна дуже важлива для Сполучених Штатів і в цілому для світу". 

Арсеній Яценюк наголосив, що завдяки  спільній роботі Україні та США протягом останніх трьох років Україна досягнула значних результатів у реформі поліції, оборонного сектору, Національної гвардії, антикорупційних органів, реформі системи освіти.

Арсеній Яценюк повідомив, що під час  зустрічей з представниками нової  американської адміністрації порушувалося широкий спектр питань: "Україна важлива для світу. Покажіть і докажіть Путіну, що нова адміністрація буде підтримувати Україну так само, як підтримувала протягом останніх років".

За його словами, обговорювалося питання продовження спільних проектів між Україною і Сполученими Штатами Америки, зокрема в реформуванні Національної поліції, сфері внутрішньої безпеки і національної оборони, а також освіти.

"Окреме питання стосується поставок оборонювальної зброї для України. Під час попередньої адміністрації ми це питання неодноразово піднімали. І я сподіваюсь, що буде правильна відповідь нової адміністрації, якщо таке рішення буде прийнято", - наголосив Арсеній Яценюк.
У Вашингтоні заплановані також зустрічі з Радником з питань національної безпеки Віце-президента США Андреа Томпсон, керівництвом Міністерства оборони США, сенаторами США.

Крім того, під час візиту лідер "Народного фронту" зустрінеться з колишнім Президентом Сполучених Штатів Бараком Обамою та екс-Віце-президентом США Джозефом Байденом.