Арсеній Яценюк у Вашингтоні: Переконані, що будь-яка співпраця між США і Росією не буде ціною України

Арсеній Яценюк у Вашингтоні: Переконані, що будь-яка співпраця між США і Росією не буде ціною України

20:15, 16 травень 2017

«Ми переконані, що будь-яка співпраця між США і Росією не буде ціною України. Ні України, ні будь-кого іншого. Це не станеться ціною справжніх цінностей вільного світу, що є наріжним каменем США», - наголосив лідер партії «Народний фронт» Арсеній Яценюк під час зустрічі в Американському інституті підприємництва (American Enterprise Institute for Public Policy Research) у Вашингтоні у вівторок, 16 травня. 

Він підкреслив, що основне питання, яке піднімається на зустрічах з представниками нової адміністрації США - відновлення територіальної цілісності України на основі Мінських домовленостей. Арсеній Яценюк підкреслив, що питання повернення Криму не може бути окремим питанням від повернення Донецька та Луганська: «Я переконаний, що Крим - не окреме питання. Це наратив Росії - що Крим окремо. Ні - це частина однієї незалежної держави Україна, і Росія вчинила міжнародний злочин, захопивши її територію і незаконно анексувавши Крим». 
Єдина різниця у цих питаннях, зазначив він, що Мінські домовленості не включають питання Криму, проте, як нагадав лідер «Народного фронту», що 2014 року Генасамблея ООН ухвалила резолюцію, якою засудила незаконну анексію Криму: «Тож ніхто не визнав незаконної анексії, окрім країн на кшталт Північної Кореї». 

«Крим має бути частиною глобального порядку денного, і ми переконані, що світ має тиснути на Російську Федерацію, щоб та виконала міжнародне законодавство і забралася і з Донецька та Луганська, і з Криму», - підкреслив Арсеній Яценюк. 

Під час візиту до Вашингтона, що розпочався учора, Арсеній Яценюк провів зустрічі з радником Президента США з питань Європи та Росії Фіоною Гілл, радником з питань національної безпеки Віце-президента США Андреа Томпсон, помічником Державного секретаря США у справах Європи та Євразії Джоном Гефферном, заступником помічника Держсекретаря США Бріджет Брінк, а також виступив у Heritage Foundation. Сьогодні відбудуться зустрічі Арсенія Яценюка з колишнім Президентом Сполучених Штатів Бараком Обамою та екс-Віце-президентом США Джозефом Байденом, керівництвом Міністерства оборони Сполучених Штатів та сенаторами США.