Питання зняття санкцій РФ немає на порядку денному ніде. Зараз на порядку денному – змусити Росію відновити територіальну цілісність України

Питання зняття санкцій РФ немає на порядку денному ніде. Зараз на порядку денному – змусити Росію відновити територіальну цілісність України

20:06, 04 червень 2017

«Увесь апарат системи національної безпеки Сполучених Штатів, Державний департамент і всі наші партнери, чудово усвідомлюють, яку Росія ставить перед нами загрозу. Усі усвідомлюють безпосередні загрози, які Росія несе Україні, країнам-членам НАТО і Великій сімці», - Лідер партії «Народний фронт» Арсеній Яценюк у програмі «Події тижня» на телеканалі «Україна» в неділю, 4 червня. 

Він зазначив, що перед тим, коли нова адміністрація США прийшла в Овальний кабінет, «було дуже багато занепокоєння»: «Зараз, після своїх зустрічей у Вашингтоні і в Оттаві, я можу чітко сказати, що ситуація краща, ніж ми очікували. Вся американська машина чудово усвідомлює, хто винен в цій війні, - це Російська Федерація, яка розв'язала цю війну». 

Він нагадав, що у ЗМІ звучали ідеї «що, можливо, Сполучені Штати знімуть санкції з Москви». Лідер «Народного фронту» підкреслив, що зараз можливість цього «рівна нулю», нагадавши також, що зараз у Сполучених Штатах проходить розслідування щодо впливу Російської Федерації на виборчий процес у США.

«На моє переконання, весь апарат системи національної безпеки Сполучених Штатів, Державний департамент і всі наші партнери, чудово усвідомлюють, яку Росія ставить перед нами загрозу», - наголосив він.

Арсеній Яценюк також підкреслив, що зараз «іде напрацювання стратегії, яким чином заставити Росію виконувати Мінські угоди»: «З боку Путіна немає жодного бажання повернути Україні українські території».

«Тому всі усвідомлюють безпосередні загрози, які Росія несе Україні, країнам-членам НАТО і Великій сімці. І це було підтверджено під час нещодавніх зустрічей як країн-членів НАТО, так і Великої сімки», - наголосив він. 

«Ніде немає порядку денному питання зняття санкцій РФ. Зараз на порядку денному – заставити Росію відновити територіальну цілісність української держави», - підкреслив Арсеній Яценюк.