Арсеній Яценюк у Кракові: В питанні енергобезпеки ЄС має триматися цінностей, а не ціни

Арсеній Яценюк у Кракові: В питанні енергобезпеки ЄС має триматися цінностей, а не ціни

19:17, 27 жовтень 2017

“Північний потік - 2” ставить під загрозу європейську енергетичну безпеку. Тож дуже важливо говорити однією мовою, триматися цінностей ЄС, а не ціни валюти”, - наголосив лідер партії “Народний фронт” Арсеній Яценюк у Кракові під міжнародної конференції, присвяченої проблемам миру і безпеки у Європі. 

На запрошення Фонду Конрада Аденауера лідер «Народного фронту» взяв участь у дискусії «Майбутнє – як Європа подолає кризу?» разом із Комісаром ЄС з питань розширення та європейської політики сусідства Йоганнесом Ганом та головою Комітету європейського парламенту з закордонних справ Девідом Макалістером.

Арсеній Яценюк підкреслив, що завдяки спільним зусиллям разом із ЄС та США, Україна позбулася повної залежності від російського газу: “Ми були повністю завойовані Росією в сфері постачання газу. Тепер ми маємо прямі угоди з компаніями, які базуються в ЄС, на дуже прозорих умовах, за якими Україна придбаває природній газ”. 

Водночас він наголосив на важливості для ЄС мати спільну енергетичну політику: “Сумнозвісний “Північний потік - 2” може надзвичайно сильно вплинути на Україну, Польщу, Словаччину, позбавити кожну з цих країн мільярдів доларів прибутків, і ставить під загрозу європейську енергетичну безпеку”. 

“Тож дуже важливо говорити однією мовою, триматися цінностей ЄС, а не ціни валюти”, - підкреслив Арсеній Яценюк.