Маємо винести уроки з історії. Перемагає лише той, хто бореться, - Арсеній Яценюк на презентації книги Арсена Авакова «Ленін з нами?»

Маємо винести уроки з історії. Перемагає лише той, хто бореться, - Арсеній Яценюк на презентації книги Арсена Авакова «Ленін з нами?»

09:36, 07 листопад 2017

«Більшовизм - це ідеологія людоненависництва знищення. Нащадки ленінів, сталінів і кагановичів зараз там же, де й Мавзолей», - підкреслив лідер партії «Народний фронт» Арсеній Яценюк під час презентації книги Міністра внутрішніх справ України Арсена Авакова «Ленін з нами?», що відбулася 7 листопада, у день сторіччя більшовицького перевороту.

Арсеній Яценюк зазначив, що ця книжка не про Леніна, а про ідеологію, яка ототожнюється у «гомо совєтікус» безпосередньо із ним: «Про ідеологію людоненависництва. Про ідеологію знищення. Про те, чому страждала Україна і український народ. Тому що були такі леніни, сталіни, кагановичі». 

«Їхні наступники зараз знаходяться в тому місці, де знаходиться Мавзолей. Вони Мавзолеєм і закінчать», - додав лідер «Народного фронту».

Арсеній Яценюк підкреслив, що річ не тільки в «комуністичній банді, яка запровадила тоталітаризм, знищення і вбивство України», не тільки в особі Леніна: «Вона була, на превеликий жаль, в сотнях тисяч людей, які не сказали «ні», а аплодували, які боялися сказати правду».

«Ця книга в тому числі і про нас: яке рішення ми приймемо, на який бік станемо», - додав він.

Лідер «Народного фронту» зазначив що в політичному істеблішменті Росії «змінилися прізвища, змінилися назви партій, але не змінилася ідеологія».

В той же час, підкреслив Арсеній Яценюк, українці «показали всьому світу, що ми нація, яка здатна боротися»: «Україна – не просто не Росія. Україна – це велика самостійна країна. А українці – це ті люди, які вистояли. І дуже важливо, щоб ми зробили історичні уроки. Виграють тільки ті, які борються. А йдуть тільки ті, які встають з колін. І ми встали колін».