Європейські інвестиції в українську ГТС зроблять Україну сильнішою, а енергетичну політику ЄС - безпечнішою

Європейські інвестиції в українську ГТС зроблять Україну сильнішою, а енергетичну політику ЄС - безпечнішою

16:38, 11 листопад 2017

Північний потік-2” повинен бути заблокований. Європейські інвестиції в українську ГТС зроблять Україну сильнішою, а європейську енергетичну політику - безпечнішою і демонополізованою від російського “Газпрому”, - підкреслив лідер партії “Народний фронт” під час оголошення резолюції з’їзду партії у Києві 11 листопада. 

Арсеній Яценюк повідомив, що один із пунктів резолюції з'їзду партії “Народний фронт” є продовження реформи енергетики.

Позиція “Народного фронту”, наголосив він,  полягає у необхідності блокування проекту “Північний потік-2”: “Цей проект Росія намагається “пропхати” в тому числі через окремі країни-члени Європейського Союзу. Це антиукраїнський, антиєвропейський проект. Завдяки цьому проекту Росія хоче монополізувати ринки постачання газу в Європейському Союзі і позбавити Україну близько 3 мільярдів (доларів) доходів щорічно”.  “Ми підтримуємо позицію наших партнерів - Сполучених Штатів і окремих країн-членів ЄС, і це політична позиція нашої партії: “Північний потік-2” повинен бути заблокований”, - наголосив він.

Арсеній Яценюк підкреслив, що українська газотранспортна система повинна отримати додаткові інвестиції і операторів з країн-членів Європейського Союзу, “так само запрошуються Сполучені Штати”: “Україна була, є і буде надійним транзитером газу для наших європейських партнерів. Тому європейські інвестиції в українську ГТС зробить Україну сильнішою, а європейську енергетичну політику - безпечнішою і демонополізованою від російського “Газпрому”.