Арсеній Яценюк назвав чотири кроки для подолання кризової ситуації навколо правоохоронних органів

Арсеній Яценюк назвав чотири кроки для подолання кризової ситуації навколо правоохоронних органів

23:24, 06 грудень 2017

Аби антикорупційна боротьба не перетворювалася на політичну боротьбу і переслідування, необхідне ухвалення закону про Антикорупційний суд, призначення незалежного аудитора НАБУ, законодавство про приватизацію та парламентський контроль над діяльністю правоохоронних органів.

Про відповідне рішення політради партії «Народний фронт» у середу, 6 грудня, повідомив лідер партії Арсеній Яценюк. 

У дописі на своїй сторінці у Facebook він підкреслив: «З будь-якої кризи треба знаходити вихід. Було ухвалене рішення. Для того, щоб антикорупційна боротьба не перетворювалася на політичну боротьбу і переслідування є єдина формула». 

Насамперед, наголосив Арсеній Яценюк, необхідне невідкладне ухвалення закону України про Антикорупційний суд. 

Він також підкреслив необхідність негайного голосування у Верховній Раді «за призначення незалежного і фахового аудитора Національного антикорупційного бюро, із міжнародним досвідом і який має широку підтримку в міжнародних колах». 

«Народний фронт» буде пропонувати таких як Роберт Сторч чи інших міжнародно визнаних фахівців», - наголосив лідер партії.

«Третє – усунення причин корупції, зокрема, невідкладне ухвалення законодавства про приватизацію. Четверте – приведення у відповідність до Конституції України  правового положення всіх керівників правоохоронних органів і встановлення парламентського контролю над діяльністю цих органів», - підкреслив Арсеній Яценюк.

Міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков підкреслив: «Депутати НФ за якнайшвидше створення антикорупційного суду і обрання авторитетного міжнародно визнаного аудитора НАБУ - на мій погляд когось з трійки - Марина Борщ, Карлос Кастрсана чи Роберт Сторч. Необхідний баланс!». Про це він написав у своєму Twitter.