Увесь парламент має об’єднатися для ухвалення закону про деокупацію

Увесь парламент має об’єднатися для ухвалення закону про деокупацію

20:10, 15 січень 2018

Голосування за законопроект про де окупацію - це тест не тільки для провладної коаліції. Це – тест для українського парламентаризму», - підкреслив лідер партії «Народний фронт» Арсеній Яценюк в інтерв’ю журналістам по завершенні засідання фракції в понеділок, 15 січня.

Арсеній Яценюк зазначив, що завтра парламент повинен розпочати свою роботу з ключового закону – про де окупацію: «Перша мета цього закону - визнання Росії державою-агресором. І я хочу подивитися, хто з членів парламенту за це не буде голосувати. Друге – визнання українських територій тимчасово окупованими і запровадження санкцій і відповідальності Росії за тимчасову окупацію української території. І третє – це надання можливості українським військам захищати свою територію не в рамках антитерористичної операції, а в рамках відновлення територіальної цілісності української держави».

«Це тест не тільки для провладної коаліції. Це – тест для українського парламентаризму і кожного члена парламенту, який повинен прийняти для себе рішення: він за деокупацію, за визнання Росії агресором чи він проти цього», - наголосив Арсеній Яценюк.

«Наша фракція буде однозначно підтримувати цей законопроект. І я очікую, що весь парламент об'єднається для того, щоб цей закон був ухвалений», - наголосив він.

Лідер «Народного фронту» також нагадав, що в четвер, 18 січня, в парламенті необхідно ухвалити низку законопроектів для продовження економічних реформ, насамперед законодавства про приватизацію. Він наголосив на необхідності продовження економічних реформ і співпраці з міжнародними фінансовими організаціями: «Рік буде непростий. Необхідно фінансувати витрати державного бюджету, тримати фінансову стабільність, утримувати курс національної грошової одиниці. Для цього країна повинна демонструвати кроки в економічних реформах. І таким кроком є в тому числі ухвалення нового пакету законодавства щодо приватизації».