Арсеній Яценюк: Впевнений, за столом країн-членів НАТО заявиться місце з написом «Україна»

Арсеній Яценюк: Впевнений, за столом країн-членів НАТО заявиться місце з написом «Україна»

11:20, 13 квітень 2018

Надання Україні оборонювальної зброї - це лише перший крок. Ми впевнені - за столом країн-членів НАТО з'явиться місце з написом «Україна», - сказав лідер партії «Народний фронт» Арсеній Яценюк,  відкриваючи другий день роботи 11-го Київського безпекового форуму в п`ятницю, 13 квітня.

Він виступив перед початком дискусії «Україна та союзники: спільні дії в умовах нестабільності», в якій беруть участь Секретар РНБО України Олександр Турчинов,  Міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков, Заступник генерального секретаря НАТО Роуз Геттемюллер, Міністр національної оборони Литовської Республіки Раймондас Каробліс, Державний секретар у закордонних справах Великої Британії (1995-1997) Сер Малкольм Ріфкінд. 

Арсеній Яценюк висловив вдячність заступниці Генсека НАТО за її особисту  позицію та позицію Альянсу в тренувальній допомозі Україні: «Окремо хотів би відзначити роль адміністрації Сполучених Штатів Америки і подякувати за високу присутність на цьому форумі представників американської адміністрації». 

«Ми переконані, що це тільки перший крок - надання оборонювальної зброї для України. Наступні кроки – це посилення української армії, і як результат, ми впевнені, - з'явиться місце за столом країн-членів НАТО з написом Україна», - сказав Арсеній Яценюк.

Ані також висловив вдячність Литовській Республіці, що так само надавала для України оборонювальне озброєння та проводила тренування: «Ми цінуємо підтримку наших балтійських братів».

Лідер «Народного фронту» привітав і колишнього Держсекретаря Великої Британії сера Малеольма Ріфкінда:  «Велика Британія і Сполучені Штати Америки є підписантами Будапештського меморандуму. І зараз дуже багато що в світі залежить від єдності політики Сполучених Штатів і Великої Британії. Ви союзники і ми союзники - США, Україна і Велика Британія».

Арсеній Яценюк звернувся до Міністра внутрішніх справ України АрсенатАвакова: «Це та людина, під керівництвом якої відбувалося створення Національної поліції та Національної гвардії, зміна якості системи безпеки для громадян. І це та людина, яка не дала можливості захопити російським сепаратистам Харків і інші території української держави».

Секретар РНБО Олександр Турчинов, який виступить під час Форуму, нагадав Арсеній Яценюк,  «у найтяжчі часи для України взяв відповідальність за долю країни на себе»: «Він був виконувачем обов’язків Президента України, спікером Парламенту і ще й одночасно виконував обов’язки прем'єр-міністра української держави».

Щорічний міжнародний захід «Київський Безпековий Форум», започаткований Фондом Арсенія Яценюка «Відкрий Україну» у 2007 році, є платформою для дебатів із найактуальніших питань безпеки в Європі та Чорноморському регіоні.

Тема цьогорічного Форуму, що проходить в Києві 12-13 квітня – «План реГЕНЕРАЦІЇ для безпечного майбутнього». Понад 400 міжнародних і українських лідерів, представників політичних, ділових та громадських кіл із понад 20 країн світу обговорять глобальні безпекові тенденції та виклики в сучасних міжнародних відносинах та важливість України для регіональної та європейської безпеки та демократії.

Програма Форуму: http://ksf2018.openukraine.org/ua/agenda

Пряму трансляцію Форуму дивіться на сайті: http://ksf2018.openukraine.org/ua