П’ять пакетів допомоги Україні від НАТО повинні бути розширені

П’ять пакетів допомоги Україні від НАТО повинні бути розширені

13:02, 13 квітень 2018

«П’ять пакетів допомоги, які НАТО запропонувало Україні, повинні бути розширені: тренування, спільні навчання, допомога ветеранам, допомога тим, хто втратив здоров'я внаслідок російської військової агресії, боротьба з кібератаками проти Росії», - підкреслив лідер партії «Народний фронт» Арсеній Яценюк, відповідаючи на запитання журналістів в рамках 11-го Київського безпекового форуму в п’ятницю, 13 березня.

«Це оборонювальне озброєння, нові технології і це, врешті-решт, членство України в НАТО і в Європейському Союзі», - наголосив він.

Арсеній Яценюк нагадав, що США прийняли рішення щодо надання оборонювальної зброї для України. Водночас, наголосив він, необхідна чітка позиція усіх членів Альянсу: «Безпековий форум є не просто сигналом, а дуже чітким меседжем для всіх наших західних партнерів. Ми боронимо свої і ваші кордони. І наша спільна безпека є пріоритетом».

Лідер «Народного фронту» також наголосив на необхідності чітких кроків західних партнерів і щодо питання «Північного потоку-2».

Арсеній Яценюк наголосив, що 11-й Київський безпековий форум - безпрецедентний на теренах Східної Європи та має дуже високе представництво.

«Зараз ключове завдання –  тримати єдність з нашими західними партнерами. Вони повинні приїжджати сюди і відчувати, що Україна бореться не тільки за свою свободу, а й за їхню. І допомагати Україні не тільки на словах, але в дуже конкретних речах», - підкреслив він.

 «Форум – це зовнішньополітичний майданчик, на якому присутні ключові гравці світу, які чітко усвідомлюють, що Україна і Захід – це одне ціле, і що ризики для України, - це ризики й для них», - підкреслив Арсеній Яценюк.

Щорічний міжнародний захід «Київський Безпековий Форум», започаткований Фондом Арсенія Яценюка «Відкрий Україну» у 2007 році, є платформою для дебатів із найактуальніших питань безпеки в Європі та Чорноморському регіоні.

Тема цьогорічного Форуму, що проходить в Києві 12-13 квітня – «План реГЕНЕРАЦІЇ для безпечного майбутнього». Понад 400 міжнародних і українських лідерів, представників політичних, ділових та громадських кіл із понад 20 країн світу обговорять глобальні безпекові тенденції та виклики в сучасних міжнародних відносинах та важливість України для регіональної та європейської безпеки та демократії.

Програма Форуму: http://ksf2018.openukraine.org/ua/agenda

Пряму трансляцію Форуму дивіться на сайті: http://ksf2018.openukraine.org/ua