Арсеній Яценюк цілковито спростував брехню Онищенка

Арсеній Яценюк цілковито спростував брехню Онищенка

19:01, 19 квітень 2018

«Чергові зізнання Онищенка – це продовження брудної і цинічної кампанії проти мене і «Народного Фронту», - написав лідер партії «Народний фронт» Арсеній Яценюк у своїй сторінці на Facebook.

«Це не перша його брехня в інтересах спецслужб Росії, які продовжують активно використовувати Онищенка у своїх інтересах», - наголосив він.

Особисті мотиви Онищенка зрозумілі, підкреслив Арсеній Яценюк: «Кабінет міністрів під моїм керівництвом позбавив його корупційних схем і впливу в уряді. Мій уряд знищив газову корупційну схему Онищенка, коли прийняв рішення ввести 70% ренти на так звану спільну діяльність в газовидобувній сфері. Це саме та схема, за яку зараз Онищенко притягається до кримінальної відповідальності».

Уряд Арсенія Яценюка, нагадав він, звільнив міністра екології Шевченка, «який, як з’ясувалося, був ставлеником Онищенка і літав разом із ним на його чартерному літаку».

«Мій уряд відмовився призначити керівником Держгеонадра України особистого адвоката Онищенка та призначати інших його ставлеників», - написав Арсеній Яценюк.

«Онищенку не вдалося врятувати гроші Януковича, на які було накладено арешт за ініціативи мого уряду», - наголосив лідер «Народного фронту».

«Мій уряд був дискредитований Онищенком і його бізнес-партнерами за корупційних 30 млн доларів, про що він сам особисто зізнався. Це явка з повинною», - підкреслив він.

Фракція «Народного фронту», нагадав він, ще понад рік тому передала звернення до НАБУ з вимогою розслідувати злочини Онищенка.

«Заява про крадіжку ним 40 млн доларів на схемі «Карпатигаз» - це юридичне зізнання у скоєнні злочину. Він має нести кримінальну відповідальність за законом», - наголосив лідер «Народного фронту».

Він підкреслив: «Ні я, ні партія «Народний Фронт» ніколи не мали жодних фінансових та політичних взаємин із особою на прізвище Онищенко».

«Кожна з наведених мною тез має документальне підтвердження», - написав Арсеній Яценюк.