Арсеній Яценюк у День пам’яті й примирення: Кожен диктатор, який вчиняє злочини проти людства і миру, повинен бути покараний

Арсеній Яценюк у День пам’яті й примирення: Кожен диктатор, який вчиняє злочини проти людства і миру, повинен бути покараний

08:56, 08 травень 2018

«Кожен агресор має бути зупинений, засуджений і покараний. Таким є головний урок Другої світової», - наголосив у своєму дописі на Facebook лідер партії «Народний фронт» Арсеній Яценюк 8 травня, в День пам`яті та примирення. 

У цей день, коли згадуємо про жертв нацизму, підкреслив Арсеній Яценюк, варто пам’ятати: «сталінський радянський режим був таким самим винуватцем у Другій світовій війні»: «Задум двох диктаторів полягав у спільному поневоленні всієї планети. Вони разом почали цю трагічну і руйнівну авантюру».     

У ті роки українці воювали проти кривавих диктаторів на всіх фронтах – в Українській Повстанській армії, у Червоній армії, в арміях країн-членів антигітлерівської коаліції, в Європі і в Азії, написав він. 

«Ми нікому не дозволимо переписувати історію, перекреслювати подвиг українського та інших народів, привласнювати перемогу над нацизмом, яку здобули народи антигітлерівської коаліції і тим більше, прикривати нею агресію і загарбання чужих земель зараз», - підкреслив лідер «Народного фронту». 

«Кожен агресор має бути зупинений, засуджений і покараний. Таким є головний урок Другої світової. На жаль, Сталіну вдалося уникнути тоді відповідальності разом з Гітлером. І це мало величезні негативні наслідки для людства у другій половині ХХ століття. Радянська імперія продовжувала свою злочинну і криваву діяльність по всій планеті», - написав Арсеній Яценюк. 

Важливо зробити висновки для наших часів, наголосив він: «Кожен божевільний диктатор, який вчиняє злочини проти людства і миру, повинен бути засуджений і покараний».  

«Сьогодні ж згадаємо усіх, хто боровся з нацизмом. Пом’янемо тих, хто загинув, віддавши своє життя за перемогу. Вклонімося світлій пам’яті тих, хто поліг, захищаючи Вітчизну в наші дні. Вічна і світла їм пам'ять. Шана тим, хто боронить незалежність і свободу України у ці хвилини. Ми витримаємо виклики долі та захистимо наше майбутнє», - написав лідер «Народного фронту».