Кремлівським кураторам бракує креативу – прес-секретар Арсенія Яценюка про чергові фейки щодо лідера НФ

Кремлівським кураторам бракує креативу – прес-секретар Арсенія Яценюка про чергові фейки щодо лідера НФ

14:05, 02 жовтень 2018

В інтернеті розповсюджується чергова брехня щодо Арсенія Яценюка та його родини. Про це повідомила у своєму Facebook прес-секретар лідера «Народного фронту» Ольга Лаппо.

Зокрема, як зазначила вона, в соцмережі вкинуто фейк, «начебто батьки екс-прем'єр-міністра України володіють маєтком на околицях Чернівців»: «Щоб надати більшої достовірності, разом з фейковою інформацією тиражується така ж фейкова фотографія».

«Як прес-секретар лідера "Народного фронту" заявляю офіційно: ані інформація, ані фотографія не мають нічого спільного з правдою. Це брехня. Жодних маєтків батьки Арсенія Яценюка не мали і не мають. Так само вони не мають ніякого дозволу на проживання в США. Це теж фейк. Вони живуть у звичайній квартирі в Чернівцях», - написала Ольга Лаппо.

«Примітно, що першоджерелом фейку став паблік з промовистою назвою «Колишня Радянська Республіка Україна», а поширюють брехню як по команді ватні ресурси, пабліки та сторінки в соцмережах. Кремлівським кураторам сильно бракує креативу», - зазначила вона.

Ольга Лаппо нагадала, що десятки подібних провокацій уже були розвінчані: «Автор брехні про вілли Яценюка у Маямі змушений був відповідати у суді й судовим рішенням був зобов'язаний спростувати неправду. Схожий фінал стався з міфічними «першим мільярдом», коли вже інший автор визнав, що тиражував неправду. Але найбільший зашквар продемонстрував російський слідком та російський суд із історією про «чеченського і придністровського бойовика».

«Чим особливий останній випадок? Тим, що цього разу мерзотники брешуть щодо батьків політика. Це найцинічніше, що може бути навіть у нашій цинічній політиці», - зазначила прес-секретар Арсенія Яценюка.