Поки Росія не здолає хвороби імперіалізму, попіл Першої світової буде тліти

Поки Росія не здолає хвороби імперіалізму, попіл Першої світової буде тліти

21:17, 11 листопад 2018

Перша світова не поклала край імперіям. Російська імперія перевтілилася в імперію Радянську, а Радянський Союз наслідує тепер Росія Владіміра Путіна, написав лідер «Народного фронту» Арсеній Яценюк у своєму Facebook в соту річницю завершення Першої світової війни.

«Перша світова війна забрала мільйони українських життів... Сьогодні згадуємо століття її завершення.  Про цю війну кажуть, що вона поклала край імперіям. Кажуть, що спогад про неї далекий для нашого покоління», - написав він.

«Але насправді ця війна - поруч. Імперії впали, але одна збереглася», - наголосив Арсеній Яценюк.

Не зникла агресивна Російська імперія, підкреслив лідер НФ: «Вона перевтілилася в імперію Радянську. Радянський Союз наслідує тепер Росія Владіміра Путіна».

«Поки вся Росія не здолає глибокої хвороби імперіалізму, доти попіл Першої світової буде тліти. Попіл цієї війни буде тліти й доти, поки вся Європа не усвідомить, що без вільної України союз європейських народів не матиме безпечного майбутнього», - наголосив він.

«Пам’ятаймо про нас, що жили і боролися сто років тому. Пам’ятаймо про всі великі жертви. Боронімо своє майбутнє», - написав Арсеній Яценюк.