Вулиця до колишньої площі Дзержинського перейменована на честь Маккейна, який воював з радянською імперією. Правильна і важлива справа

Вулиця до колишньої площі Дзержинського перейменована на честь Маккейна, який воював з радянською імперією. Правильна і важлива справа

17:51, 04 квітень 2019

«Пам’ять про Сенатора Джона Маккейна нарешті увічнена в Україні - появою в Києві вулиці його імені. Вулиця, яка веде до колишньої площі Дзержинського, перейменована на честь чоловіка, який воював з радянською імперією», - написав на своєму Facebook лідер партії «Народний фронт» Арсеній Яценюк 4 квітня.

Він підкреслив, що Джон Маккейн був не просто союзником нашої держави, «а рідним побратимом України»: «Він був другом, який приділяв українським питанням багато свого часу й сил. Понад десяток разів він був у Києві. Його законодавча й політична підтримка досі багато важить для України і допомагає у нашій боротьбі за свободу». 

Перейменування колишньої вулиці Кудрі на честь Джона Маккейна - символічний акт декомунізації України, підкреслив лідер «Народного фронту»: «Вулиця, яка веде до колишньої площі Дзержинського, перейменована на честь чоловіка, який воював з радянською імперією в небі, пережив полон у промосковських комуністів В‘єтнаму, - і до останнього подиху продовжив боротьбу за свободу народів, демократію і капіталізм». 

Арсеній Яценюк висловив вдячність тим, хто реалізував цю ініціативу: «Дякую і своїм однопартійцям, друзям і колегам, що її підтримували. Це - правильна і важлива справа».

Нагадаємо, із ініціативою назвати іменем Сенатора Маккейна одну з центральних вулиць столиці до Київської міської ради звернулася у вересні 2018 року парламентська фракція «Народного фронту».

Сьогодні Київська міська рада 71-м голосом прийняла відповідне рішення й перейменувала вулицю Івана Кудрі на честь Джона Маккейна.