Арсеній Яценюк назвав червоні лінії для переможця президентських виборів

Арсеній Яценюк назвав червоні лінії для переможця президентських виборів

12:55, 11 квітень 2019

Хто б не став Президентом, його цілі мають співпадати з цілями, які поставив український народ: незалежність, членство в ЄС і НАТО, справедливість,  економічний успіх України, - заявив лідер партії “Народний фронт”, засновник Фонду “Відкрий Україну” Арсеній Яценюк, відкриваючи 12-й Київський Безпековий Форум.

Арсеній Яценюк підкреслив, що демократичність виборів Президента України – це не просто вибір українського народу, “це ще й підтвердження того, що Україна є насправді європейською демократичною державою”: “Це стандарт високої якості і справжньої демократії”. 

“Ми гідно і достойно пройшли перший тур виборів Президента України. Ми очікуємо, що буде оголошений новий переможець в другому турі. Хто б не став Президентом України, перед ним постануть неймовірні виклики”. - сказав лідер “Народного фронту”. 

“Той, хто програє, повинен підтримати нового президента, в тому випадку, якщо цілі нового президента співпадають з тими цілями, які поставив український народ”, - наголосив Арсеній Яценюк.

Щодо цих цілей він наголосив на кількох реперних точках: “Це реперні точки не політичні. Вони ті, які народ України вистраждав. Це реперні точки і цінності, за які народ України бореться”. 

“Перше – це незалежність і територіальна цілісність української держави, це її захист і оборона. Друге – це членство України в Європейському Союзі і НАТО”, - підкреслив Арсеній Яценюк. 

Третє, на його переконання – “це справедливість у нашій державі”: “Дві українські революції були пов’язані з тим, що був наступ на ключові права і свободи людини і громадянина, на наші почуття гідності і справедливості”.

Четверте, за його словами, – це “економічний успіх України і кожного українця”.

Намагання порушити ці принципи, підкреслив Арсеній Яценюк, - “це червоні лінії, які ми ніколи нікому не дамо перейти”.

Цьогорічний Київський Безпековий Форум, що проходить 11-12 квітня, зібрав рекордну кількість учасників – понад 1000. Серед них - високі представники Української держави та державного керівництва, дипломатії й експертного середовища із понад 20 країн світу.

Київський Безпековий Форум заснований Фондом Арсенія Яценюка «Відкрий Україну» у 2007 році. Відтоді Форум щороку стає платформою для дискусій на високому міжнародному рівні щодо актуальних питань національної безпеки, безпекових питань Чорноморського регіону, Європи та світу.

Програма Форуму та список спікерів – на сайті http://ksf.openukraine.org/ua.

Додаткова інформація у соцмережах на сторінках Kyiv Security Forum:

Facebook – https://www.facebook.com/ksfopenukraine/

Twitter – https://twitter.com/ksfopenukraine

Instagram – https://www.instagram.com/ksfopenukraine/

Офіційний хештег #ksf2019