Слабкість Заходу провокує силу Росії. Треба захистити майбутнє об'єднаної Європи, в якій має бути Україна - Арсеній Яценюк

Слабкість Заходу провокує силу Росії. Треба захистити майбутнє об'єднаної Європи, в якій має бути Україна - Арсеній Яценюк

15:16, 11 квітень 2019

“Членство в Європейському Союзі, як і членство в НАТО, - це пріоритети, які записані в Конституції України, нагадав Арсеній Яценюк: “Ніхто ніколи за жодних обставин не змінить цей курс”, - наголосив лідер партії “Народний фронт”, засновник Фонду “Відкрий Україну” Арсеній Яценюк під час12-го Київського Безпекового Форуму 11 квітня.

Він зазначив, що часто відбуваються обговорення із європейськими друзями щодо формулювань тих чи інших заяв: “Наприклад, “Європейський Союз визнає право України стати членом ЄС” аби “Європейський Союз визнає прагнення України стати членом ЄС”. 

“В мене до вас прохання, шановні друзі і партнери з ЄС: напишіть дуже просто – “Європа хоче бачити Україну членом Європейського Союзу. От порядок денний, який необхідно зробити”, - сказав Арсеній Яценюк.

Так само, нагадав він, Україна отримала безвізовий режим з ЄС: “Мало хто вірив у те, що це відбудеться. У нас був конкретний план. У нас були конкретні рішення. І у нас є конкретний результат. Ми довели, що якщо ми ставимо ціль, ми її можемо досягати”. 

“Для того, щоб поставити ціль, необхідна рішучість. Слабкість Заходу провокує силу Росії. Слабкість демократії провокує силу диктатури. Тому чим сильніші ми, тим сильніша демократія. Чим сильніші ми, тим сильніші наші принципи. Чим більш об'єднані ми, тим менше шансів у диктаторів і різного роду наслідників більшовизму захоплювати території, захоплювати світ і підривати його основи”, - підкреслив лідер “Народного фронту”.

Він наголосив, що Європейський Союз – це “один з найкращих проектів за світову історію”: “За нього треба боротися. На жаль, в силу хвилі популізму, демагогії і відсутності політичної волі найсильніший, найпотужніший проект стоїть сьогодні під питанням”.

“Політична воля кожного європейського політика полягає в тому, щоб захистити майбутнє об'єднаної Європи. Щоби прийшов той момент, коли у великій об'єднаній Європі з'явиться ще одна країна – Україна. Ми можемо і повинні зробити все для цього”, - сказав Арсеній Яценюк.

Цьогорічний Київський Безпековий Форум, що проходить 11-12 квітня, зібрав рекордну кількість учасників – понад 1000. Серед них - високі представники Української держави та державного керівництва, дипломатії й експертного середовища із понад 20 країн світу.

Київський Безпековий Форум заснований Фондом Арсенія Яценюка «Відкрий Україну» у 2007 році. Відтоді Форум щороку стає платформою для дискусій на високому міжнародному рівні щодо актуальних питань національної безпеки, безпекових питань Чорноморського регіону, Європи та світу.

Програма Форуму та список спікерів – на сайті http://ksf.openukraine.org/ua.

Додаткова інформація у соцмережах на сторінках Kyiv Security Forum:

Facebook – https://www.facebook.com/ksfopenukraine/

Twitter – https://twitter.com/ksfopenukraine

Instagram – https://www.instagram.com/ksfopenukraine/

Офіційний хештег #ksf2019