Арсеній Яценюк на Майдані привітав українців з Різдвом та скуштував Святвечірню кутю (ДОПОВНЕНО)

Арсеній Яценюк на Майдані привітав українців з Різдвом та скуштував Святвечірню кутю (ДОПОВНЕНО)

20:34, 06 січень 2014

На Святвечір голова політради ВО «Батьківщина» та фракції «Батьківщина» Арсеній Яценюк спільно з батьками – Марією Григорівною та Петром Івановичем – зі сцени Майдану привітав українців з Різдвом Христовим.

Родина Яценюків традиційно відзначає Святвечір разом. Цього разу батьки Арсенія Петровича приїхали із Чернівців до Києва, аби не переривати традицію.

“Ми, дорога велика українська родина, сьогодні святкуємо велике християнське свято. Святвечір - це дуже родинне свято. Приїхали мої батьки, моя мама і тато, як у кожній українській родині”, - сказав Арсеній Яценюк.

«Кожна українська родина збирається на Святвечір за столом, кладуть дванадцять страв, і ми очікуємо прихід Спасителя у цей світ. Але це не тільки дванадцять страв - це набагато важливіше. Адже Святий вечір і Різдво Христове – це велике християнське свято народження. Народження надії, народження мрії, сподівань і впевненості в тому, що ці сподівання звершаться”, - сказав Арсеній Яценюк.

За словами Арсенія Яценюка, сьогодні – “велике свято єдності і спорідненості”: “Тієї єдності, яка в нас є на Майдані. Тієї єдності і родинної близькості, яка з’явилась у цілій Україні. І дуже знаково, що це свято ми разом зустрічаємо на Майдані”.

Він нагадав, що згідно з Євангелієм, янгол сказав пастухам: «Не лякайтеся! Сповіщаю вам радість велику: народився Спаситель». «Євангеліє і до нас звертається, до нашого Майдану і нашої крани: «Не лякайтесь. Бог з нами і Бог з Україною».

“У нас усе вийде, у наших родин усе буде добре. Наша країна буде мати світле велике європейське майбутнє з Божого благословення і Божою ласкою”, - сказав він.

Після святкових вітань Арсеній Яценюк скуштував Святвечірню кутю на Майдані.