Майдан не сприймає і не сприйме чорносотенних гасел, – Арсеній Яценюк

Майдан не сприймає і не сприйме чорносотенних гасел, – Арсеній Яценюк

20:11, 27 січень 2014

“Майдан не сприймає чорносотенських гасел. А ті, хто спробував був їх вигукувати, швидко опинявся за периметром цього простору свободи”, -  заявив у День пам’яті жертв Голокосту голова Політради ВО “Батьківщина” та фракції “Батьківщина” Арсеній Яценюк.

«Майдан – це протест проти того насильства, зла і тотальної брехні, яку несе із собою нинішній режим. У цьому протесті немає місця ненависті до наших співгромадян у залежності від їхнього етнічного походження, віровизнання, регіону проживання. Ми всі – український народ. На барикадах – ми всі; на сцені Майдану моляться разом православні й протестанти, католики і лютерани, мусульманський муфтій і іудейський рабин», - йдеться в заяві.

Арсеній Яценюк наголосив, що режим, «який, крім крові, терору й тортур, остаточно заплямував себе ще й ксенофобією, намагається звинуватити Майдан у антисемітизмі”: “Для цього від імені нікому не відомих, часто – просто неіснуючих єврейських організацій світом розповсюджуються поклепи про начебто наявну «паніку» серед українського єврейства, про «прохання» євреїв-киян евакуювати їх зі столиці тощо».

Він підкреслив, що на це ж спрямовані «брудні натяки про нібито причетність сил самооборони Майдану до побиття студента та викладача єврейської релігійної школи»: «Хоча  відповідальні єврейські діячі відразу побачили в цьому «фірмовий почерк» владних організаторів провокацій».

«Ми беззастережно і рішуче засуджуємо ворожнечу на етнічному, расовому чи релігійному ґрунті і, відповідно, - гидотні вихватки тих, хто цю ворожнечу розпалює. Ми завжди готові надати захист парафіянам синагоги, яких намагаються налякати «тітушки» та їхні роботодавці», - підкреслив голова Політради «Батьківщини».

«Вимагаю від тих у владі, хто ще здатний чути: ми знаємо все ваше меню провокацій проти представників різних народів і різних церков; про ваші абсолютно злочинні спроби розколоти країну і попереджаємо вас - відповідальності не вдасться уникнути ані виконавцям, ані організаторам», - наголосив Арсеній Яценюк.