В Україні повинен сформуватися уряд Майдану, – Арсеній Яценюк на Народному Віче

В Україні повинен сформуватися уряд Майдану, – Арсеній Яценюк на Народному Віче

16:13, 09 лютий 2014

«В Україні повинен сформуватися уряд Майдану, який буде урядом проти Януковича, за нову європейську Україну, де кожен українець відчує – ми таки перемогли і йдемо вперед у цих надскладних умовах», - підкреслив голова Політради ВО “Батьківщина” та фракції “Батьківщина” Арсеній Яценюк під час Народного Віче на Майдані в неділю, 9 лютого.

Арсеній Яценюк наголосив, що завдання Майдану – «новий президент, новий уряд, новий парламент і нова європейська країна».

Водночас зараз, за його словами, Янукович намагається затягнути опозицію «в тривалий процес різного роду перемовин, зустрічей, дискусій і засідань парламенту, які перетворюються на збіговисько, де купка зрадників з Партії регіонів нічого не хочуть голосувати».

У цей час, наголосив Арсеній Яценюк «вони (влада. – Ред.) крадуть і грабують країну».

Він зазначив, що за три роки нинішньої влади борг країни зріс удвічі: «Тоді було 33 млрд доларів, а станом на сьогодні вони понабирали кредитів на 73 млрд доларів. З їхніх же слів, віддавати ці гроші треба 26 років. Вони брали, а нам віддавати”.

«За три місяці із золовалютних фондів НБУ пропало 3 млрд доларів.  Ми отримали знецінення національної валюти на 10%, а це - знецінені вклади, підвищені ціни, знову безробіття», - підкреслив він.

«Якщо зараз ми не візьмемо в руки країну, не відсунемо режим Януковича і інших, які намагаються грабувати країну, золотовалютних резервів у кращому випадку вистачить на два місяці», - додав Арсеній Яценюк.

За його словами, країна перебуває на межі банкрутства: «Українців хочуть остаточно зробити зубожілою країною».

«Ми ніколи цього не допустимо, - наголосив він. – Нам треба буде брати відповідальність за країну, брати відповідальність за кожну людину і вже зараз думати, що робити завтра».

«В Україні повинен сформуватися уряд Майдану, який буде урядом проти Януковича, за нову європейську Україну, де кожен українець відчує – ми таки перемогли і йдемо вперед в цих надскладних умовах», - підкреслив Арсеній Яценюк.

В інтерв’ю журналістам по завершенні Віче він зазначив: “Якщо залишити все, як є, - вони остаточно збанкрутують країну і знищать її. Тому ми готові жертвувати власним рейтингом і власними політичними амбіціями. Зрозуміло, що зараз опозиції заходити в уряд - це політичне самогубство. Але на терезах - самогубство країни». 

Він також нагадав що західні партнери - США і ЄС - чітко зголосилися на пакет економічної і політичної допомоги для нового українського уряду»: «Західні партнери перейшли від слів до діла. Уперше за наші 20 років незалежності вони сказали: ви - разом із нами, і ми готові допомогти Україні і українцям».

"Наш рецет перемоги - в Майдані, в нашій народній самообороні, в сотнях тисяч людей, які кожен день будуть іти до парламенту, до адміністрації президента, до генпрокуратури, до СБУ, до податкової адміністрації, до кожної обласної адміністрації і скажуть: "Ми тут керуємо, а не ви. Слухайте нас дуже уважно, бо народний гнів, - найстрашніше, що ви можете отримати". І тоді цей режим здатен впасти", - підкреслив Арсеній Яценюк.