Автомайдан побував у гостях вдома в Арсенія Яценюка

Автомайдан побував у гостях вдома в Арсенія Яценюка

18:02, 23 березень 2014

У неділю по обіді колона Автомайдану із близько 40 автомобілів, десяти мотоциклів і кількох мікроавтобусів прибула до помешкання Прем’єр-міністра України Арсенія Яценюка в селі Нові Петрівці на Київщині.

Оскільки саме в цей час Арсеній Яценюк проводив засідання Кабінету Міністрів, він не зміг приїхати до автомайданівців і доручив поспілкуватися з ними одному зі своїх радників.

Учасники акції свій візит до Прем’єр-міністра пояснили бажанням висловити свою «об’єктивну оцінку роботі Уряду протягом першого місяця».

Автомайданівці позитивно оцінили підписання Угоди про асоціацію між Україною та ЄС, відмову Арсенія Яценюка від чартерних перельотів та його польоти економ-класом, його вільне володіння англійською мовою. У той же час, активісти нарікали на повільну люстрацію, недостатньо швидкі темпи розслідування злочинів попередньої влади, в тому числі її дій проти Майдану, а також вимагали запровадження візового режиму з Росією.

На всі питання, які ставили учасники акції, представник Арсенія Яценюка дав вичерпні й відверті відповіді.

До спілкування з автомайданівцями приєдналася дружина Арсенія Яценюка Терезія. Незважаючи на те, що молодша донька Софійка хворіє, Терезія Яценюк запросила групу гостей на подвір’я і показала, як живе їхня родина.

Разом з активістами вона запросила представників кількох провідних національних телеканалів, які приїхали в Нові Петрівці з Автомайданом.

Гості позитивно відзначили такий ступінь відкритості. Терезія Яценюк, у свою чергу, подякувала їм за візит і зазначила, що вітає новий стиль відносин між владою та громадянським суспільством, який склався завдяки Майдану.

У колоні Автомайдану приїхав кавомобіль. Десятки активістів після оглядин подвір’я за чашкою кави продовжили спілкування з Терезією Яценюк.