Наше завдання - це зробити все для того, щоби Україна повернула вплив на світовому продовольчому ринку

Наше завдання - це зробити все для того, щоби Україна повернула вплив на світовому продовольчому ринку

13:09, 19 серпень 2014

«Єдина галузь сьогодні, яка демонструє ріст, – сільське господарство. Наполягав і наполягаю, що у нас є дві точки росту зараз в української економіки. Перше – це сільське господарство. Друге – це енергетика. Наше завдання – це зробити все для того, щоби Україна повернула вплив на світовому продовольчому ринку», - заявив Прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк у вівторок, 19 серпня, на початку зустрічі з представниками найбільших сільськогосподарських товаровиробників України, яка відбулася на Черкащині в рамках круглого столу «Основні аспекти Урядового пакету комплексних змін у податковій системі (Концепції реформування податкової системи України)».

За словами Глави Уряду, для виконання цього завдання існують всі можливості: «У когось є нафта, у когось є газ. У нас є земля і можливість нагодувати Україну і годувати значну кількість країн, які повинні валютою платити Україні за те, що ми продаємо сільськогосподарську продукцію».

На даному етапі, зазначив Прем’єр-міністр Арсеній Яценюк, в Україні розпочався процес податкової реформи, яка повинна забезпечити подальший розвиток галузі.

Він нагадав, що Концепція Уряду пропонує скорочення кількості податків до дев’яти. Але дискусія щодо реформування податкової системи в сільському господарстві ще триває.

«Наші іноземні кредитори пропонують, щоб ми перейшли на загальну систему оподаткування по сільському господарству. Ми усвідомлюємо те, що на це можна перейти в тому випадку, якщо ми тоді застосовуємо дотації і субсидії, які передбачені в Європейському Союзі. Тому що складно буде конкурувати», - зазначив Глава Уряду.

Він підкреслив, що сьогоднішній круглий стіл, присвячений Концепції реформування податкової системи України, допоможе почути всі сторони і окреслити подальші спільні дії та закликав сільськогосподарських товаровиробників до конструктивної розмови.