Уряд вносить в ВР законопроект про скасування позаблокового статусу України і відновлення курсу на членство в НАТО - Арсеній Яценюк

Уряд вносить в ВР законопроект про скасування позаблокового статусу України і відновлення курсу на членство в НАТО - Арсеній Яценюк

13:01, 29 серпень 2014

Уряд України вносить на розгляд Парламенту законопроект про скасування позаблокового статусу української держави та про відновлення курсу України на членство в НАТО. Про це заявив Прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк на засіданні Уряду в п’ятницю, 29 серпня.

Він нагадав, що 28 серпня під головуванням Президента України відбулося засідання Ради національної безпеки і оборони: «Відповідно до рішення РНБО Уряд України вносить на розгляд Парламенту законопроект про скасування позаблокового статусу української держави та про відновлення курсу України на членство в НАТО».

Згідно з проектом закону, наголосив Арсеній Яценюк, «основна і єдина мета України в зовнішній політиці – це набуття членства в Європейському Союзі».

«Даний закон забороняє українській державі приймати рішення про членство в будь-яких інших економічних, політичних чи військових союзах, які суперечать основній меті України – членству в Європейському Союзі», - підкреслив Глава Уряду.

Після ухвалення цього закону, за його словами, Україні буде заборонено членство як в Митному, так і в Євразійському, так і в інших різного роду так званих союзах, які «по суті своїй є нічим іншим, як Радянським Союзом імені Російської Федерації».

Арсеній Яценюк звернувся до Президента України визначити цей законопроект як невідкладний, як визначено рішенням Ради національної безпеки і оборони, та до Парламенту України – негайно розглянути цей проект закону.