Ми будемо захищати Україну на всіх фронтах – Арсеній Яценюк

Ми будемо захищати Україну на всіх фронтах – Арсеній Яценюк

14:38, 14 вересень 2014

“За півроку ми зробили фундамент для того, щоб країна будувала будувала велику українську хату, сильний український дім», - сказав лідер Політичної партії «Народний Фронт» Арсеній Яценюк під час з’їзду партії в неділю, 14 жовтня.

“Живемо в непрості часи. Але історія буде нас судити по тому, як ми проживемо і що ми зробимо для країни», - сказав він.
Арсеній Яценюк зазначив, що минуло лише півроку з того часу, «коли мільйони українців повстали за свої права і вибороли право на зміни, право, щоб Україна була не територія, а велика незалежна країна».

Він нагадав, що в перші дні після Майдану на плечі нового Уряду ліг великий вантаж відповідальності: «Пуста казна, немає міліції, прокуратури, СБУ, армії. Росія почала агресію. Треба було зібратися з силами і самому собі сказати: а хто, як не ми? І крок за кроком з'явилася армія, гроші, з'явилися люди в Уряді, які почали робити. З'явилося світло, яке давало впевненість, що ми йдемо правильним шляхом, який би цей шлях не був складний».

Арсеній Яценюк підкреслив, що не все так просто вдавалося «За півроку не зміниш те, що не робилося 20 років».

«Але за півроку ми зробили фундамент для того, щоб країна будувала велику українську хату, сильний український дім», - сказав він.

Лідер «Народного Фронту» зазначив, що це не переможні реляції, «до перемог далеко». Для цього, за його словами, «треба дуже важко працювати - відповідально, злагоджено і об'єднано».

Арсеній Яценюк нагадав, що вдалося зробити за ці півроку. Україна підписала Угоду про асоціацію з ЄС: «Ми отримали підтримку наших міжнародних партнерів, відновили всі фінансові програми з Міжнародним валютним фондом, Світовим банком, європейськими банками і інституціями. Ми перейшли до другого етапу безвізового режиму. Ми залишилися без російського газу, але вперше в історії країни замістили російський газ на 60% газом з Європейського Союзу. Ми скоротили кількість установ, які контролюють і збирають хабарі».

За словами Арсенія Яценюка, Уряд змушений був піти на непопулярні заходи: «Але для того, щоби мати завтра, треба було пройти вчора і сьогодні».

Арсеній Яценюк підкреслив, що порядок денний “Народного Фронту” – «це не пусті промови і не ще одна політична програма, яка з'явиться на сайті Центральної виборчої комісії»: «Це наш план, який ми почали в цьому Уряді і як наша об'єднана політична сила, і який ми будемо зреалізовувати».

Необхідні для країни програмні і стратегічні реформи, за його словами, викладені на 700 сторінках Угоди про асоціацію з Євросоюзом: «Не слід використовувати слово реформи в популістичних політичних інтересах. Всі реформи прописані. Сім років Україна писала цей план реформ, і зараз Україна його повинна виконувати. Це наша з вами відповідальність, політична, професійна і громадянська в першу чергу – зробити Україну європейською державою».

«Українці хочуть відчувати себе частиною Європи не тільки через те, що в Кабінеті міністрів майорять європейські прапори і що ми підписали Угоду. Право вільного переміщення всіх громадян України, право безвізових поїздок до Європейського Союзу. Ми запровадимо безвізовий режим з ЄС для українців. Це є справжня європейська інтеграція», - сказав Арсеній Яценюк.

Він також наголосив, що в питання європейської інтеграції України, позиція партії однозначна: «Угода буде ратифікована. набуде чинності. І Угода буде імплементована, починаючи з наступного дня, як український Парламент проголосує за ратифікацію зони вільної торгівлі і Угоди про політичну асоціацію з Європейським Союзом».

Лідер «Народного Фронту» наголосив на важливості економічних і соціальних реформ, зазначивши, що не всі вони отримують підтримку в Парламенті: «Є новий Податковий кодекс, який скорочує кількість податків з 22 до 9. Є нова система оподаткування, яка передбачає зменшення податкового навантаження і детінізацію доходів. Нові підходи в сплаті всіх податків, які би відповідали європейським стандартам, також є. Немає більшості в Парламенті, які готові проголосувати за ці законопроекти».

Тому, за його словами, в парламенті потрібна така більшість: «Саме тому ми зібралися в «Народний Фронт». Фронт, який захистить Україну від зовнішнього агресора, ким є Росія і персонально російський президент Путін. Фронт, який захистить Україну корупції. Наше завдання – це нова судова система, нова прокуратура і нова правоохоронна система, яка захищає людину і громадянина та відповідає високим європейським стандартам».

«Цей фронт захистить від економічної несправедливості. Так, ціни ростуть, так, є економічні проблеми. І зараз ми в стані захистити найбідніших. Наше завдання, яке ми почали в Уряді, - це запровадження компенсацій для тих, хто в силу військової економічної ситуації важко виживають. І тому наш третій Фронт – проти бідності і проти економічної і соціальної несправедливості», - наголосив він.

Арсеній Яценюк підкреслив, що в лавах партії є люди, «які мали найважливіший фронт –фронт боротьби з агресором»: «Це фронт, на якому ці хлопці боролися не через резолюції й закони, не через виступи і послання, а через власну волю, силу і відсутність страху перед тим, щоб втратити життя за свою країну. Велика шана всім нашим командирам, всім нашим солдатам, українській армії, українським батальйонам, українській Нацгвардії за боротьбу».

«Ми будемо наступати на всіх фронтах і захищати на всіх фронтах Україну. Перемога за нами. Вірте і будьте впевнені. Основне – це внутрішня віра і впевненість в правильності того, що ми робимо», - сказав він.

У заключному слові на з’їзді партії Арсеній Яценюк від імені Політичної партії «Народний фронт» звернувся до українського народу: «Країні потрібна єдність Ми виступаємо за єдність і об'єднання. Ми виступаємо за спільну боротьбу заради майбутнього країни і заради майбутнього українців».

Для того, щоби ці зміни відбулися, підкреслив лідер “Народного Фронту”, потрібна більшість в Парламенті і новий Уряд: «Саме для цього ми йдемо на вибори. Прагматично, спокійно, правильно і впевненою ходою».