Арсеній Яценюк вимагає розробити надзвичайний план заходів, щоб пройти зиму зі стабільною енергетичною системою

Арсеній Яценюк вимагає розробити надзвичайний план заходів, щоб пройти зиму зі стабільною енергетичною системою

18:32, 27 листопад 2015

«Достатніх запасів вугілля немає. Вимагаю невідкладний, надзвичайний план заходів для того, щоб пройти зиму в стабільній енергетичній системі», - наголосив Прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк на засіданні антикризового енергетичного штабу в п’ятницю, 27 листопада.

Глава Уряду назвав складною нинішню ситуацію на українському електроенергетичному ринку: «За тими даними, які є в мене, чітко видно, що достатніх запасів вугілля немає».

Він нагадав, що ще три місяці тому доручав вжити заходів, аби такої ситуації не виникло.

«Для того, щоб не було відключень, як це було в минулому році, я вимагаю невідкладний, надзвичайний план заходів для того, щоб пройти зиму в стабільній енергетичній системі», - наголосив Арсеній Яценюк.

Необхідні ресурси держава виділила як через державний бюджет, так і шляхом кредитування енергетичних компаній, підкреслив він: «Зараз ці ресурси не просто треба освоїти. Нам потрібні запаси вугілля, розуміючи, що Росія буде блокувати постачання вугілля».

«Мета Росії – це повна дестабілізація ситуації в Україні. Так само, як і вони дестабілізують ситуацію в світі», - підкреслив він.

За результатами енергетичного штабу, повідомив Арсеній Яценюк, будуть підбиті підсумки виконання плану з надзвичайних заходів, який був затверджений розпорядженням Уряду, а також рішення щодо «конкретних заходів по тому, щоби українська енергетична система пройшла зимовий період в стабільному режимі».