Прокуратура зірвала розгляд справ щодо побитих активістів, - юристи опозиції

Прокуратура зірвала розгляд справ щодо побитих активістів, - юристи опозиції

15:59, 10 грудень 2013

Органи прокуратури зірвали розгляд апеляції щодо побитих активістів.

Про це заявили юристи від опозиції, народні депутати Павло Петренко ("Батьківщина"), Наталя Агафонова (УДАР), Олег Махніцький ("Свобода") на спільному брифінгу в прес-центрі Штабу національного спротиву в Будинку профспілок на Майдані Незалежності.

За їх словами, у частині справ прокурори не з’явилися (зокрема, у справі Матяша, інваліда зі Львова, прокурор не з’явився без жодних пояснень), у інших справах затриманих безпідставно не доправили до суду.

"Усе це свідчить про те, що влада вирішила не виносити жодних рішень у скандальних справах, поки в Україні перебувають високі представники США і Європейського Союзу. Але ознакою того, що влада не збирається припиняти політичні репресії, є затримання львівського журналіста та фотографа Олега Панаса", - заявив Павло Петренко.

Юристи повідомили, що вже призначені наступні слухання у справах щодо побитих активістів. 11 грудня о 14:00 слухають справу Лазаревського, о 14:30 - Черевка, о 15:00 - Нужненка. 12 грудня на 11:40 призначено слухання справи Остащенка, на 1:.00 - Матяша. 13 грудня о 10:00 розгляд справи Гарагуца, об 11.00 - Біленького.

Усі слухання відбуватимуться в Апеляційному суді міста Києва (пл. Солом’янська, 2).

Юристи закликали журналістів взяти участь у цих судових засіданнях