Будь-які дискусії про вірогідність зняття санкцій з Росії на даному етапі не мають під собою жодних підстав

Будь-які дискусії про вірогідність зняття санкцій з Росії на даному етапі не мають під собою жодних підстав

12:00, 01 лютий 2016

«Україна послідовно і чітко виконувала і виконує свою частину Мінських домовленостей. З російського боку не зроблено нічого. Саме тому вважаю, що будь-які дискусії про вірогідність зняття санкцій не мають під собою на даному етапі жодних підстав», - наголосив Прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк у понеділок, 1 лютого, на брифінгу за підсумками зустрічі з Міністром закордонних справ Канади Стефаном Діоном.

Арсеній Яценюк підкреслив, що в ході зустрічі було обговорене питання санкцій проти Російської Федерації.

«Росія зараз розпочала велику гру з тією метою, щоб з Росії були зняті санкції. Мета Росії – переконати частину західного світу в необхідності зняття санкцій і фактично розпочати гру, хто винен в невиконанні «Мінська», - наголосив він.

Глава Уряду України підкреслив, що Україна послідовно і чітко виконувала і виконує свою частину Мінських домовленостей: «З російського боку не зроблено нічого».

«Росія зобов’язана припинити вогонь, відвести війська, вивести всю артилерію і техніку, дати доступ ОБСЄ до всіх зон і територій в Донецьку і Луганську і вивести свої війська з тією метою, щоб Україна повністю відновила контроль над українсько-російським кордоном», - наголосив він.

«Саме тому вважаю, що будь-які дискусії - чи то в країнах-членах Європейського Союзу, чи то серед наших західних партнерів - про вірогідність зняття санкцій не мають під собою на даному етапі жодних підстав», - наголосив Арсеній Яценюк.

Глава Уряду України підкреслив, що питання незаконної анексії Криму і відповідних санкцій проти Російської Федерації також «ні в якому випадку не повинно виключатися з глобального порядку денного».