Арсеній Яценюк: «Народний фронт» виступає за введення візового режиму з РФ

Арсеній Яценюк: «Народний фронт» виступає за введення візового режиму з РФ

09:52, 19 грудень 2017

«Ми жорстко виступаємо за введення віз з Російською Федерацією», - заявив лідер партії “Народний фронт” Арсеній Яценюк у програмі “Свобода слова” на телеканалі ICTV у понеділок, 18 грудня. 

Щодо питання про дипломатичні відносини з Росією, він сказав: «Вони де-факто розірвані, а де-юре - це компетенція Президента і Міністерства закордонних справ України визначитися, чи їм потрібний такий тип відносин із Росією, чи не потрібний».

Відповідаючи на запитання стосовно доказів російської воєнної присутності на Донбасі, Арсеній Яценюк нагадав, що Україна подала низку судових позовів проти Російської Федерації, серед яких позов щодо незаконної анексії Автономної Республіки Крим до Європейського суду з прав людини.

«В основі кожного з цих позовів є беззастережні докази присутності російської армії на території України. Це конкретні факти, докази, знімки, прізвища, номера батальйонів, кількість танків, артилерії. Всі ці документи знаходяться в міжнародних судах. Всі ці дані знаходяться у всіх міжнародних організаціях», - сказав він.

«Тому Путіну не вдасться уникнути кримінально-правової відповідальності за анексію Криму і захоплення українських територій», - підкреслив Арсеній Яценюк.