Настане момент, коли у справі “вагнерівців” буде встановлена вся істина

Настане момент, коли у справі “вагнерівців” буде встановлена вся істина

20:50, 20 листопад 2021

Арсеній Яценюк вважає, що українські спецслужби “провели одну з найбільш складних спецоперацій, результатом якої могло бути притягнення до кримінальної відповідальності найманців режиму Путіна”.

“Відсутність чіткого політичного керівництва і політичної відповідальності призвела до того, що ця операція не відбулася і по факту провалилася”, - наголосив він.

Він підкреслив, що президентові з самого початку розслідування “треба було просто говорити правду”: “Треба було вийти і сказати: “Така спецоперація була, я її затвердив, а потім я прийняв рішення її перенести”. 

Натомість, зазначив Арсеній Яценюк, “правду ми побачили не з вуст Володимира Зеленського, а з двох розслідувань – CNN і «Беллінгкет»”.

“У цих історіях треба завжди займати тільки одну позицію – закону і правди. Чи мав право він прийняти рішення як президент? За Конституцією і за законом він мав право прийняти будь-яке рішення І це його і політична, і юридична відповідальність. Тільки дурити не треба. Тоді треба виходити і казати: “Це моє рішення, і ось воно чому таке. Крапка”. А то півтора року тому говорили одне, а зараз - зовсім інше”, - наголосив він.

Арсеній Яценюк підкреслив, що так звана спеціальна комісія не дала жодної чіткої відповіді на питання щодо цієї справи.

"На даний момент та слідча комісія, яка була створена, ніколи не встановить правди. Тому на це потрібен додатковий час, щоб встановити правду. І, повірте мені, що такі речі ніколи не пропадають. Настане момент, коли буде встановлена вся істина”, - підкреслив він.