Путін хоче “перечекати” і Україну, і ЄС та США

Путін хоче “перечекати” і Україну, і ЄС та США

17:44, 06 серпень 2023

Путін розв’язав наступний етап агресії - війну на виснаження. Він хоче “перечекати” і Україну, і ЄС та США, і вважає, що так підтримка України послабиться. Про це сказав прем’єр-міністр України 2014-2016 років, голова КБФ Арсеній Яценюк в інтерв’ю Times Radio.

Арсеній Яценюк підкреслив, що Путін вважає, що у Білому домі може опинитися хтось новий, “і це начебто може завадити можливостям України захистити себе”.

Проте, переконаний голова КБФ, “вільний світ буде триматися своїх основ”: “А це цінності волі, свободи й незалежності. Цінності вільного світу і світового порядку”.

“Мені важко уявити, які республіканці - чи-то в конгресі, чи-то в Овальному кабінеті, - могли б прогнутися під тиском Росії. Адже тоді США втратили б свою роль лідера світової демократії”, - підкреслив він.

“Ця війна стосується не лише України. Путін розв’язав війну проти демократії, проти західних цінностей, проти свобод і, власне, - проти людства. І нам потрібно об’єднати наші зусилля, аби перемогти в цій праведній боротьбі за майбутнє людства”, - сказав Арсеній Яценюк.