Вільнюський саміт повинен стати передвісником членства України в НАТО, що має бути оголошено на наступному саміті у Вашингтоні

Вільнюський саміт повинен стати передвісником членства України в НАТО, що має бути оголошено на наступному саміті у Вашингтоні

17:51, 28 травень 2023

Не вірю в жодні безпекові запевнення, окрім одного – повноправне членство України в НАТО, - підкреслив голова КБФ, премʼєр-міністр України 2014-2016 років в ефірі каналу «Еспресо».

Як тільки лунають заяви про будь-які безпекові гарантії, це означає, що питання членства України в НАТО умисно або неумисно відсовується на другий план, підкреслив він.

«Ми вже отримували дуже багато гарантій. І ключове запевнення - це був Будапештський меморандум. Ядерну зброю віддали, так звані безпекові гарантії отримали, запевнення – тільки в результаті ми отримали війну росії проти України», - підкреслив голова КБФ.

За його словами, до саміту у Вільнюсі, який пройде вже скоро, не буде повного політичного консенсусу, щоби Україна стала членом НАТО.

Водночас, підкреслив Арсеній ЯЦЕНЮК, у Вільнюсі має бути прийняте рішення про запрошення України до НАТО, а також про зміну інструментів взаємодії України з НАТО: «І третє - сподіваюся, що Вільнюський саміт повинен стати передвісником членства України в НАТО, яке має бути оголошено на наступному саміті Альянсу у Вашингтоні».