Війна проти України є частиною плану кремля з перепризначення Путіна в 2024 році

Війна проти України є частиною плану кремля з перепризначення Путіна в 2024 році

10:31, 24 серпень 2023

Війна проти України є частиною плану кремля з перепризначення путіна в 2024 році.

Про це пише Арсеній Яценюк, голова Київського безпекового форуму, прем’єр-міністр України початку російської агресії в 2014 році.

«Немає жодних підстав очікувати, що перемога над агресором станеться найближчим часом» з огляду на те, що «війна проти України користується в росії масштабною підтримкою збоченого на ненависті й шовінізмі населення», - зазначає експрем’єр у статті «Десять тез реаліста», опублікованій на сайті «Українська правда».

За його словами, «ця війна надовго» і «без огляду на терміни» війни українцям слід дотримуватися кількох правил. Перше – берегти згуртованість навколо Збройних Сил. Друге – системно дбати про відносини з нашими союзниками.

«Треба глибоко і ретельно оцінити та продумати карту політичних змін, які очікують нас на міжнародній арені найближчими роками. (…) Треба покласти край приступам емоцій і непотрібних конфліктів з нашими союзниками та системно розширювати число однодумців», - написав експрем’єр.

Росія не розпадеться завтра, а формальне набуття членства в НАТО може зайняти тривалий час. «На моє переконання, набуття Україною членства в НАТО вже зараз зупинило би загарбницьку політику росії і створило б умови для майбутнього звільнення окупованих частин України», - вважає політик.

На його думку, альтернативи колективній безпеці, передбаченій Вашингтонським договором про заснування Альянсу, не існує. До моменту набуття членства в НАТО Україна повинна отримати саме юридично зобов’язуючі гарантії надання передової зброї, навчання, розвідданих, фінансів та іншого необхідного для захисту держави.

«Не меморандуми чи заяви, а довгострокові двосторонні міжнародні договори, ратифіковані нашими парламентами», - зазначив Арсеній Яценюк.