Новий «план Маршалла» – це план побудови нової європейської України

Новий «план Маршалла» – це план побудови нової європейської України

10:32, 24 серпень 2023

Новий «Маршалл» – це тектонічні зміни в Україні, а не отримання умовних 411 мільярдів доларів, про які пише Світовий банк, та їх швидке освоєння на будівельних підрядах з відомими наслідками.

«На це ніхто коштів не дасть», - застерігає Арсеній Яценюк, голова Київського безпекового форуму, прем’єр-міністр України початку російської агресії в 2014 році, у своїй статті «Десять тез реаліста», опублікованій на сайті «Українська правда».

За словами Арсенія Яценюка, джерела наповнення «плану Маршалла» – кошти наших союзників і міжнародних фінансових інституцій, приватні інвестори та російські суверенні активи.

«Нам потрібен єдиний реєстр всіх суверенних активів рф. Потрібне рішення про їх конфіскацію. Теоретичних дискусій на цю тему багато, і більшість з них зводяться до того, чому ці активи не можна конфіскувати», - зазначає автор публікації.

На його думку, світовий порядок не повинен умиротворяти акти агресії, тому російські конфісковані активи мають бути спрямовані на відбудову України.

Експрем’єр наполягає, що зовнішні і внутрішні інвестиції мають отримати гарантії страхування ризиків – лише у такому разі варто розраховувати на залучення інвестора. Ще одним джерелом нового «Маршалла» має стати «нова всеохоплююча реструктуризація державного боргу». «Уже понад рік наполягаю на її необхідності», - пише експрем’єр.

Новий «Маршалл» – це план побудови нової євроатлантичної України з економікою, що повністю інтегрована в економіку Європейського Союзу, конкурентна на всіх ринках, де ми присутні, та ще й настільки динамічна, що зможе вийти на нові ринки», - переконаний перший прем’єр часів російської агресії.