Наше майбутнє - у великій європейській сім'ї, - Арсеній Яценюк на Світовому Конгресі Українців

Наше майбутнє - у великій європейській сім'ї, - Арсеній Яценюк на Світовому Конгресі Українців

20:40, 20 серпень 2013

“У нас немає іншого шляху. Наша сім’я – Європейський союз. Наше майбутнє – це майбутнє у великій європейській сім’ї”, - заявив голова Політичної ради ВО “Батьківщина”, голова фракції “Батьківщина” Арсеній Яценюк під час відкриття Десятого Світового Конгресу Українців у Львові у вівторок, 20 серпня.

Арсеній Яценюк підкреслив, що зараз Україна знаходиться перед “історичним моментом вибору”: “Це не просто підпис під Угодою про асоціацію. Це не просто ще один папір, який підпише Україна. Це історичний вибір країни – куди ми ідемо? Що для України вільна нова сім’я – це Європа чи новий Радянський союз, який намагаються будувати?”.

За його словами, на півночі з’явились “нові архітектори Берлінського муру”: “Берлінський мур впав, але зараз вони думають його перенести - на кордони України і Європейського союзу. Замість того, щоб тягнутись до тих, хто краще, вони хочуть відгородитись від них”.

Він зазначив, що Росія “часто розповідає про наше спільне минуле”: “А що у нас було в минулому, крім Голодомору, Сталіна, НКВС, крім розстріляних священників, спалених церков, знищеного генетичного коду української нації?”: «У нас ще, правда, була одна перемога - наша спільна перемога у Другій світовій війни. Але навіть це чинний президент Росії ставить під сумнів і каже, що Росія перемогла б фашизм у Другій світовій війні без України. Цього ніколи не відбулося б. Україна є державою-переможницею і державою-засновницею ООН. Ми - гідна і сильна європейська держава. І ми звільнили світ від фашизму”.

За словами голови Політради “Батьківщини”, в України немає ще 350 років, щоб очікувати на правильний шлях для розвитку країни: “Угода повинна бути підписана. Україна повинна стати членом Європейського союзу, а український народ повинен стати взірцевим народом Європи. Наша країна буде найкращою на теренах Європи, і ми, молоде покоління українських політиків, беремо відповідальність за це на себе”, - наголосив Арсеній Яценюк.