Арсеній Яценюк: Підписана угода – це перший крок до врегулювання ситуації

Арсеній Яценюк: Підписана угода – це перший крок до врегулювання ситуації

16:57, 21 лютий 2014

«Це дуже складний перший крок для встановлення миру в Україні, для збереження України як цілісної держави і збереження життя кожної людини», - сказав журналістам голова Політради ВО «Батьківщина» Арсеній Яценюк після підписання угоди про врегулювання кризи в Україні.

Арсеній Яценюк підкреслив, що угода передбачає «декілька найважливіших пунктів, яких вимагав український народ»: «Ще раз підкреслюю – це є першим кроком до врегулювання ситуації».

«Мова йде про те, що зараз парламент прийме закон про повернення до Конституції 2004 року. Сьогодні парламент прийме закон про звільнення всіх людей, які були незаконно затримані внаслідок акцій протесту. Всі вийдуть на свободу», - підкреслив він.

За угодою, як наголосив він, вибори президента України відбудуться достроково в цьому році.

«Ми розпочинаємо процес всеоохопних змін до української Конституції для збалансування влади в країні. Більше в Україні диктаторів не буде», - наголосив він.

Також, за його словами, буде розпочато міжнародне розслідування «по всім злочинам, які коїлись в Україні»: «Кожен буде притягнутий до відповідальності. Ніхто не втече від правосуддя за вбивство мирних громадян».

Він зазначив, що угода також містить низку додаткових положень, «які стосуються встановлення миру і стабільності в країні».

Арсеній Яценюк підкреслив, що сили безпеки, міліції, «Беркуту» і інші правоохоронні підрозділи вже виведені з центру Києва: «Тому зараз буде слово за парламентом. Парламент вчора проявив політичну волю і буде далі проявляти політичну волю і відповідальність».