Арсеній Яценюк у Вінниці вручив сертифікати на отримання квартир військовослужбовцям та родинам загиблих під час АТО

Арсеній Яценюк у Вінниці вручив сертифікати на отримання квартир військовослужбовцям та родинам загиблих під час АТО

10:52, 16 травень 2014

У п`ятницю, 16 травня, Прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк відвідав військову частину 3028 Внутрішніх військ МВС України підрозділу спеціального призначення «Ягуар» у Калинівці на Вінничині.

Урядовці та військовослужбовці вшанували пам’ять загиблих у ході Антитерористичної операції хвилиною мовчання.

Глава Уряду вручив військовослужбовцям Національної гвардії чотири сертифікати на отримання квартир, а також сертифікати на отримання квартир родинам п’яти військовослужбовців Збройних Сил України, які загинули під час виконання антитерористичної операції – майора Олександра Сабади, майора Руслана Плоходька, майора Сергія Руденка, капітана Миколи Топчія та старшого лейтенанта Ігоря Грішина.

«Це наші брати, які боролися й загинули. Їхні сім’ї залишилися без годувальників, але не залишилися без допомоги держави», - сказав Прем’єр-міністр.

Він подякував бійцям: «Ви під кулями захищаєте країну, наші родини й майбутнє. Ви – справжні українські герої-патріоти. Достойні, сильні і мужні люди».

Глава Уряду нагадав, що зустрічався з багатьма бійцями цієї частини у таборі АТО біля Слов’янська: «У нас була серйозна розмова, і те, що було сказано вами, було не просто почуто, а й дещо зроблено. Він зазначив, що було поставлено новітню техніку, додаткове обладнання, підвищено до 80% додаткове грошове забезпечення.

Арсеній Яценюк також зазначив, що в Парламенті ухвалений закон, який надає кожному з тих, хто був і буде на передовій, статус учасника бойових дій: «Бо ви справжні бійці, ви справжні захисники української держави».

«Прошу далі боронити країну. Ще треба дуже багато зробити для миру і спокою в нашій державі. Ми захищаємо українців, Україну, ми захищаємо наше майбутнє, і це робиться вами, вашою волею, силою і вашою звитягою та доблестю», - підкреслив Глава Уряду.

«Від імені Уряду дякую вам за службу і готовий служити вам», - сказав Арсеній Яценюк.

Глава Уряду також побував у казармі, класі виховної роботи, ознайомився з побутом військовослужбовців.