Сьогодні буде представлений новий начальник Одеського обласного управління внутрішніх справ, – Арсеній Яценюк

Сьогодні буде представлений новий начальник Одеського обласного управління внутрішніх справ, – Арсеній Яценюк

15:14, 04 травня 2014

«Усе міліцейське керівництво в Одеській області знято з займаних посад. Нове керівництво має негайно, згідно закону, навести порядок», - наголосив Прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк журналістам в Одесі в неділю, 4 травня.

«Усе міліцейське керівництво в Одеській області знято з займаних посад. Нове керівництво має негайно згідно закону навести порядок», - наголосив Прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк журналістам в Одесі в неділю, 4 травня.

Він наголосив, що нещодавні події в Одесі «є частиною плану Російської Федерації по знищенню української держави»: «Розкол і знищення країни - це російський план».

«Абсолютно зрозуміло, що вони хотіли повторити в Одесі сценарій Сходу України, захоплювати державні приміщення. Трагедія Куликового поля і трагедія на Грецькій фактично змінила їхні плани», - підкреслив Арсеній Яценюк.

«Одеса трималася два місяці, поки сюди не відправили ще більше людей, щоб підігріти настрій. Дуже вже важлива Одеса для Росії. Але вона набагато цінніша для нас – адже це наша Одеса, наша, це наші люди», - сказав Глава Уряду.

Він повідомив, що сьогодні буде представлений новий начальник Одеського обласного управління внутрішніх справ.

«Вся правоохоронна система, служба безпеки України та прокуратура зобов'язані негайно забезпечити законність і правопорядок», - підкреслив Глава Уряду, зазначивши, що провів стосовно цього питання нараду і дав відповідні вказівки.

Арсеній Яценюк повідомив, що справу стосовно подій в Одесі 2 травня забрала під своє розслідування Генеральна прокуратура України: «Зараз головне слідче управління ГПУ вестиме незалежне розслідування».

Глава Уряду звернувся до громадських організацій, політичних партій та місцевої влади «створити громадську раду для контролю за розслідуваннями цих злочинів».