Уряд створить єдину базу даних для переселенців

Уряд створить єдину базу даних для переселенців

11:28, 11 червня 2014

Прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк доручив терміново створити єдину базу даних для переселенців, зокрема, з інформацією про тимчасове житло та роботу для них. Про це Глава Уряду сказав на засіданні Кабінету Міністрів України в середу, 11 червня.

Арсеній Яценюк звернувся до Віце-прем’єр-міністра України Віталія Яреми та Віце-прем'єр-міністра - Міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Володимира Гройсмана: «Усе, що ми робили протягом останнього періоду часу, - це розселення на місяць, два, три, в першу чергу переселенців із Автономної Республіки Крим. Зараз ситуація така, що зрозуміло, що це питання не вирішиться в короткостроковій перспективі. Нам треба приймати довгострокову стратегію».

Глава Уряду доручив терміново розробити єдину електронну базу даних: «Щоб людина могла отримати інформацію про те, в якому регіоні для неї є тимчасове житло, можливість віддати дітей в школу, в якому регіоні є можливість отримати роботу і яку».

Він також доручив Володимиру Гройсману звернутися з цього питання до Асоціації міст України та Асоціації малих міст України: «Нам потрібна допомога муніципалітетів. Якщо ми кажемо про децентралізацію влади, то децентралізація передбачає не тільки отримання влади, а й також відповідальність».

«Формування єдиної бази даних, оприлюднення інформації по кожній окремій області і залучення місцевих муніципалітетів до допомоги переселенцям», - підсумував Арсеній Яценюк.

Глава Уряду зазначив, що з Донецької й Луганської областей почала виїжджати велика кількість людей і звернувся до Першого віце-прем’єр-міністра України Віталія Яреми взяти це питання під особливий контроль.