Уряд направляє в Антрацит кошти для соцвиплат

Уряд направляє в Антрацит кошти для соцвиплат

11:58, 11 червня 2014

Прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк доручив відправити в Антрацит кошти для соціальних виплат та забезпечити безпеку при їх перевезенні. У Сніжному і Красному Лучі виплати тимчасово припиняються до стабілізації ситуації. Про це глава Уряду повідомив на засіданні Кабінету Міністрів України в середу, 11 червня.

Арсеній Яценюк повідомив, що, за інформацією правоохоронних органів, ситуація в Антрациті дещо стабілізувалася: «Ми з сьогоднішнього дня відправимо в Антрацит кошти, потрібні для виплати соціальних пільг і субсидій, спробуємо їх довести до людей».

Він також нагадав, що в Красному Лимані Уряд почав виплачувати кошти ще минулого тижня, відразу після того, як Національна гвардія звільнила місто від терористів.

За його словами, загалом буде направлено 30 мільйонів гривень, з яких 27 мільйонів гривень – на виплату пенсій і зарплат.
Глава Уряду звернувся до Міністра внутрішніх справ Арсена Авакова забезпечити безпеку при перевезенні коштів.

Водночас, наголосив Арсеній Яценюк, в Сніжному і Красному Лучі «ситуація загострилася настільки сильно, що ми не в стані там проконтролювати видачу коштів»: «Там терористи полюють на поштарів і банкірів».

Арсеній Яценюк звернувся до Міністра фінансів України Олександра Шлапака в зв’язку з загрозливою ситуацією в Сніжному і Красному Лучі «тимчасово, до моменту стабілізації ситуації, призупинити відповідні перерахування і перевезення коштів, аби не ставити під загрозу людей».