В Уряді створений кризовий енергетичний штаб, – Арсеній Яценюк

В Уряді створений кризовий енергетичний штаб, – Арсеній Яценюк

11:46, 17 червня 2014

В Уряді України створений кризовий енергетичний штаб, завдання якого – забезпечити баланс енергетичних ресурсів, баланс споживання й витрачання та енергоефективність. Про це повідомив Прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк у Верховній Раді у вівторок, 17 червня.

Очолює кризовий енергетичний штаб Віце-прем'єр-міністр - Міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Володимир Гройсман. Заступником голови кризового енергетичного штабу є Міністр енергетики та вугільної промисловості України Юрій Продан.

«Завдання штабу - баланс енергетичних ресурсів, баланс споживання, баланс витрачання і енергоефективність», - наголосив Арсеній Яценюк.

«Ми ніколи не зліземо з російської голки залежності від газу, якщо будемо так витрачати енергетичні ресурси, як їх витрачають більше 20 років. Ми будемо ще раз платити Росії 50 мільярдів доларів ще протягом п’яти років і ніколи не досягнемо того, до чого йдемо, - реальна енергоефективність», - підкреслив Глава Уряду.

Тому завдання Уряду, за його словами, – скорочення споживання: «Чим менше люди і підприємства споживають, тим менше вони сплачують».

Арсеній Яценюк також повідомив, що на засіданні Уряду 18 червня Кабінет Міністрів України розгляне законопроект про надзвичайний стан в енергетиці: «Ми повинні бути готові до найскладніших обставин. Тому порядок введення надзвичайного стану на енергоринку, механізми контролю, механізми енергоефективності повинні бути відображені в законі, і Уряд повинен мати важелі впливу на енергетичний сектор країни».